sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Legalis poklanja led sijalice seoskim skolama i stambenim zgradama

Legalis poklanja led sijalice seoskim skolama i stambenim zgradama

Nvo “Legalis” je počeo sa podjelom led sijalica stambenim zgradama u naseljimaMoćevac, Zlodo, Golbinja, u okviru projekta “EfikasnijaPljevlja”. Ova organizacija će u narednom periodu u okviru ovog projekta nastaviti sa podjelom led sijalica seoskim školama, kao I zaštitne trake za prozore, a radi bolje energetske efikasnosti. Takođe, podjelom led sijalica u centru grada, 5.marta, Legalis je obilježio Svjetski dan energetske efikasnosti.

Led sijalice su dizajnirane da traju značajno duže, čaki do 40 puta. To svakako povoljno utiče na okolinu jer se smanjuje količina otpada ali su dobre za okolinu iz razloga što ne sadrže neke opasne i nepoželjne materijale poput žive, čije prisustvo u    prirodi negativno utiče na biljni i životinjski svijet. Ove sijalice znatno štede električnu energiju i prihvatljive su kako u domaćinstvima, tako i u poslovnim prostorima, stambenim ulazima i školama.

Projekat je podržan od strane “GreeHoma”, kroz projekat „Zajedno za bolju klimu u Crnoj Gori“, a koji je finansiran od strane Evropske unije kroz program „Instrument za civilno društvo 2016“. Projekat se realiziju u partnerstvu sa Nvo „Informativnim centrom Pljevlja“.

legalis nvo projekatled sijalice Legalis

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.