četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Sjutra počinje vakcinacija u Pljevljima

Sjutra počinje vakcinacija u Pljevljima

Vakcinacija korisnika Doma za stare u Pljevljima i zdravstvenih radnika u Domu zdravlja i Opštoj bolnici počeće sjutra, 22. februara. Po riječima direktorice Doma zdravlja dr Branke Banje Stanković stiglo je 150 doza  vakcina a svi zainteresovani sugrađani  za vakcinaciju će biti blagovremeno obavješteni o načinu prijavljivanja, kako bi se napravili spiskovi za stanovništvo.

-Sa zadovoljstvo saopštavamo da Dom zdravlja Pljevllja počinje vakcinaciju korisnika i zaposlenih u Domu za stare. Vakcinacija kao najefikasnija mjera prevencije infekcijre korona virusom počinje u Domu za stare, gdje boravi najosjetljiviji dio populacije koji  treba prvo zaštititi. Prema planu Instituta za javno zdravlje od isporučenih 150 doza vakcina za Dom starih je planirano 78 a ostalo za zdravstvene radnike u Domu zdravlja i Opštoj bolnici –  kazala je Stanković.

U Crnoj Gori je 20. februara počela vakcinacija protiv virusa korona, a prva osoba koja je primila rusku vakcinu proizvođača Sputnjik V je korisnik Doma starih u Risnu, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tužilaštvo formiralo 27 predmeta zbog lažnih diploma

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ove godine formiralo je 27 predmeta povodom prijave koje se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.