nedelja , mart 29 2020
Početna / Vijesti / Ekonomija / POVOLJNI STAMBENI KREDITI I ZA REFINANSIRANJE

POVOLJNI STAMBENI KREDITI I ZA REFINANSIRANJE

Erste banka ponudila je povoljne uslove za otkup stambenih kredita i refinansiranje ostalih zaduženja. Erste banka je inovirala i svenamjenski kredit, koji se može koristiti i za refinansiranje postojećih kratkoročnih i srednjoročnih obaveza, kojim građani mogu refinansirati svoje i obaveze članova svog domaćinstva za kredite, lizing, prekoračenja po računu, kreditne kartice, kao i sve ostale finansijske obaveze. Standardni maksimalni iznos svenamjenskog kredita bez žiranata je 15.000 EUR, a može biti korigovan u zavisnosti od boniteta i kategorije klijenta.

Erste banka je ponudila građanima otkup stambenih kredita po povoljnijim uslovima, uz znatno niže kamatne stope, sa rokom otplate do 30 godina i uz brojne prateće povoljnosti.

Postojeće stambene kredite kod drugih banaka moguće je refinansirati stambenim kreditom Erste banke kroz jednu od dvije ponuđene opcije – kredit sa promjenljivom kamatnom (od 3,99%+6M EURIBOR do 4,75%+6M EURIBOR) stopom i kredit sa fiksnom kamatnom stopom (4,5% do 6,25%).

Erste kredit za otkup stambenih kredita sa promjenljivom i fiksnom kamatnom stopom

Iznos u € Rok NKS EKS Ukupan iznos koji klijent plaća u € Mjesečni anuitet u €
50.000 240 4,5%+6M EURIBOR 4,66% 75.918,63 316,32
50.000 240 5,5% 5,71% 82.547,18 343,94

Kako bi što većem krugu građana bio omogućen pristup stambenim kreditima, dozvoljeno je udruživanje mjesečnih primanja članova domaćinstva,

Ovaj kredit se, osim za refinansiranje stambenog kredita, može iskoristiti i za kupovinu novog stana, a u tom slučaju je uslov učešće od barem 10% od vrijednosti kredita.

Banka do kraja 2016. godine u cjelosti preuzima trošak izrade procjene ili revizije procjene vrijednosti nekretnine koja se koristi kao garancija. Povoljnost je i što polisa životnog osiguranja, ako je uslov za kredit, ne mora pokrivati kompletan iznos kredita, što znači i nižu premiju koju klijent plaća osiguravajućoj kući.

Osim što mogu refinansirati postojeće obaveze, korisnici svenamjenskog kredita mogu dodatna sredstva podići u gotovini, shodno svojim potrebama i bonitetu. Novi klijenti koji nemaju zaduženja za refinansiranje mogu podići kompletan iznos kredita u gotovini. Svenamjenski krediti odobravaju se po kamatnoj stopi od 6,7% do 6,9%, a maksimalni rok otplate od 120 do 180 mjeseci u zavisnosti od toga da li je obezbijeđen hipotekom ili nije. Maksimalan iznos ovih kredita je 50.000 EUR.

Erste svenamjenski krediti

Iznos u € Rok Hipoteka NKS EKS Ukupan iznos koji klijent plaća u € Mjesečni anuitet u €
15.000 120 Ne 6,9% 7,25% 20.806,98 173,39
50.000 180 Da 6,7% 7% 79.392,54 441,07

„Erste banka je unazad nekoliko godina konstantno ostvarivala izuzetno visok nivo kvaliteta poslovanja. U svijetlu činjenice da smo oformili stabilnu bazu od oko 80.000 klijenata i da smo optimizovali cijenu izvora sredstava, u mogućnosti smo da ponudimo građanima vjerovatno najpovoljnije stambene i kredite za refinansiranje na tržištu Crne Gore danas. Da smo uradili dobru stvar koja je na liniji očekivanja i potreba tržišta, potvrđuju podaci o jako pozitivnim reakcijama i interesovanju brojnih građana, koje dobijamo već nekoliko dana“, rekao je direktor Sektora stanovništva u Erste banci, Relja Đurović.

Svim novim klijentima uz ove kredite, banka nudi besplatnu aktivaciju elektronskog bankarstva Erste NetBanking, kao i dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu i limit na MasterCard kreditnoj kartici u visini od jedne zarade za stambeni kredit, a pola zarade za svenamjenski kredit.

About Tanja Mladenovska

Pogledajte i

DUŠKO MARKOVIĆ

Vlada CG dogovorila ubrzavanje 18 miliona eura pomoći za mala preduzeća, najranjivije i nezaposlene

Premijer Duško Marković zahvalio se Evropskoj uniji EU koja je Crnoj Gori donirala tri miliona eura za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *