ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Abazović zvanično da predloži rekonstrukciju Vlade

Abazović zvanično da predloži rekonstrukciju Vlade

Osim što od premijere traže ostavku, iz Demokratske Crne Gore za Dritana Abazovića imaju još jedan zahtjev. Ako želi rekonstrukciju Vlade treba da zvanično predloži pobjednicima izbora 2020. godine. Ne, nakon svih političkih previranja i teških optužbi među nekadašnjim partnerima pitanje je da je ponovna saradnja moguća.

Poruku premijera da će u slučaju opstanka vlade uslediti njena rekonstrukcija, iz Demokratske Crne Gore su spremno dočekali.

„Gospodin Abazović, ukoliko zaista želi da se ozbiljno bavi politikom, da njegove izjave budu smislene, treba da ponudi poslanicima, ako je mislio na poslanike pobjednice izbora, koju je on prekomponovao sa SNP, on treba da u pisanom obliku tu inicijativu predloži ostalim kolegama. , a mi ćemo, kao odgovoran politički subjekt iu odnosu na ono što je snaga naših 9 poslanika, i tu inicijativu razmatrati”, rekao je Televizije Crne Gore Vladimir Martinović, poslanik Demokrata.

Bilo kakav dogovor većine od 30. avgusta, prihvatljiv je za Ujedinjenu Crnu Goru.

„Što god se većina od 30. avgusta dogovori, mi ćemo biti, iz Ujedinjene CG, konstruktivni, iako smo mi na početku rušenja one Vlade, naše Vlade, tražili da se ipak izađe na izbore, da se na izborima traži rešenje i reset za ovu političku situaciju”, rekao je Vladimir Dobričanin iz UCG.

Dok se čeka sjednica Parlamenta na kojoj je planirano da odlučuje o sudbini Vlade, premijer Dritan Abazović poručuje da je opušten.

„Ko želi da se poništi Temeljni ugovor, da se opet vratimo u podjele, svađe, u mržnju, neka izabere taj put. Sve što sam imao u prethodnom periodu, rekao sam, 19. ću poći u Skupštinu, saopštiću još neke stvari, mislim da će biti zanimljivo, i to je to”, rekao je Abazović tokom posete beranskoj bolnici.

Ni u Socijalističkoj narodnoj ne strahuju od ishoda sjednice zakazane za petak.

„Ko će to biti u Skupštini, koji će izglasati nepoverenje Vladi, koja je potpisala Temeljni ugovor, da ćemo videti i videti građani sami“, poručio je poslanik SNP-a Dragan Vučić .

Šta možemo očekivati u petak na sjednici parlamenta, još uvijek nije jasno. Ono što je jasno jeste da Vlada Dritana Abazovića, u ovom sastavu, nema podršku većeg dijela poslanika, kako opozicije, tako ni vlasti.

Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

RUDNIK GORI A MILAN LEKIĆ SE ČEŠ(LJ)E

REAGOVANJE NA TEKST MILANA LEKIĆA “KUKAVICE I KRIMINALCI NAS NEĆE ZAUSTAVITI” U danima kada na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.