nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / AGROBUDŽET OPŠTINE PLJEVLJA ZA 2022.GODINU 452.000 EURA – JAVNI POZIVI POČETKOM APRILA

AGROBUDŽET OPŠTINE PLJEVLJA ZA 2022.GODINU 452.000 EURA – JAVNI POZIVI POČETKOM APRILA

Programom Opštine Pljevlja o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike – Agrobudžetom za 2022. godinu predviđena je podrška od 452.000 eura kroz 23 mjere, što je za 42% više u odnosu na 2021. godinu.

Kroz 23 podsticajne mjere obuhvaćena je podrška iz oblasti stočarstva, ratarstva, voćarstva, povrtlarstva, pčelarstva, organske proizvodnje, poboljšanja kvaliteta života u ruralnim područjima, kao i podrška promociji poljoprivrednih proizvoda, posjeti sajmovima, edukaciji poljoprivrednika, osiguranju poljoprivrednika i poljoprivredne proizvodnje i dr.

Posebna pažnja Opštine Pljevlja iz oblasti agrarne politike usmjerena je na mjere iz stočarske proizvodnje, zbog čega su premije za mlijeko povećane 66% (sa 0,03 €/litre na 0,05€/lit), a uvedena je i nova mjera za podršku preradi mlijeka na gazdinstvu od ukupno 90.000 €. Povećana su izdvajanja za ratarsku proizvodnju, kao i za druge mjere koje utiču na poboljšanje uslova života na seoskom području.

Služba za poljoprivredu Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja će objaviti Javne pozive za mjere iz Agrobudžeta, u kojima će biti definisani korisnici sredstava podrške, predmet, visina i kriterijumi prihvatljivosti. U objavljenim pojedinačnim Javnim pozivima će biti naglašeni rokovi za prijavu, potrebna dokumentacija i procedura za realizaciju.

Podsjećamo, Opština Pljevlja je izmirila sve obaveze po osnovu subvencija u poljoprivredi iz 2021. godine.

Program o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike – Agrobudžet za 2022. godinu može se preuzeti  OVDJE.

https://pljevlja.me/wp-content/uploads/2022/04/Agrobudzet-31032022.pdf

Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.