četvrtak , april 22 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Aktivnosti Crvenog Krsta uoči novogodišnjih praznika

Aktivnosti Crvenog Krsta uoči novogodišnjih praznika

Opštinska Organizacija Crveni Krst Pljevlja uručila je 200 novogodišnjih paketića djeci  koja pohadjaju seoskie škole kao i djeci područniih odjeljenja osnovnih škola “Ristan Pavlović” i “Boško Buha”. U pitanju su djeca od 1. do 4. razreda koja su obuhvaćena projektom  „Children helping Children“ , odnosno „Djeca pomažu djeci“. To je program finansiran i organizovan od strane ADRA Njemačke, a implementiran od strane regionalnog partnera za Crnu Goru – ADRA Crne Gore.

Djeca u Njemačkoj sakupljaju svoju odjeću, igračke, knjige, didaktički materijal, djeci interesantne rekvizite, a zatim se distribuiraju djeci širom Evrope, sa ciljem da se pruži mala pomoć i obraduju mališani, koji su u najvećoj potrebi i/ili dolaze iz socijalno ugroženih porodica – za vrijeme novogodišnjih praznika.

Takođe OO CK Pljevlja uručila je poklon pakete Domu starih Pljevlja i romskoj djeci u naselju Trlica a za 150 porodica u stanju socijalne potrebe obezbjeđeni su paketi hrane i higijene i brašno.crveni krstcrveni krst1crveni krst2crveni krst3crveni krst4crveni krst5

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Haris-DJurdjevic (1)

Đurđević – Nikada ne bih ni mogao da izgovorim da bih podijelio po metak u čelo

Nikada ne bih ni mogao da izgovorim da bih podijelio po metak u čelo onima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *