sreda , jul 15 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u radnoj posjeti Pljevljima

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u radnoj posjeti Pljevljima

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Nj.E Alison Kemp sa saradnicima, boravila je juče u radnoj posjeti Pljevljima i tom prilikom susrela se sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem.

Predsjednik Golubović upoznao je gospođu Kemp sa društveno – ekonomskim, geografskim i istorijskim karakteristikama Opštine, značajnim resursima iz oblasti energetike, rudarstva, šumarstva, poljoprivrede, budućim planovima i mogućnostima daljeg privrednog i društvenog razvoja najsjevernije crnogorske opštine.

Na interesovanje visoke gošće o ekološkom stanju u Pljevljima i mogućnosti poboljšanja i unaprijeđenja kvaliteta života u tom pravcu, predsjednik Opštine upoznao je Nj.E Kemp o nedavno datoj saglastnosti Vlade Crne Gore na Predlog Odluke o eko – nakandi Opštini Pljevlja. Ovom odlukom, istakao je Golubović, će se na pravedan način od najvećih zagađivača u opštinski budžet svake godine slivati između 2.5 i 3 miliona eura namjenskih sredstava i time značajno pomoći otklanjanje negativnih posljedica devastirane životne sredine.

Ambasadorka Kemp i predsjednik Opštine Golubović posjetili su i Rudnik Uglja AD Pljevlja, gdje su sa menadžmentom te kompanije razgovarali o poslovanju, trenutnim aktivnostima, planovima za budućnost i izazovima pred kojima se susreće rudarstvo kao veoma važna privredna grana Crne Gore.

Ambasadorka Kemp konstatovala je da ovaj region predstavlja povoljan privredno – poslovni ambijent za inostrane investitore, s obzirom na bogatstvo sirovinama i turističkim potencijalima.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav-Bojovic

Bojović uputio dopis Evropskoj uniji zbog progona Crkve, diskriminacije Srba i svih protivnika vlasti u Crnoj Gori

Direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska, Vladislav Bojović uputio je dopis Evropskoj komisiji, kao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *