sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Apel Doma zdravlja na poštovanje mjera, vakcinaciju i dobronamjernost

Apel Doma zdravlja na poštovanje mjera, vakcinaciju i dobronamjernost

Menadžment Doma zdravlja Pljevlja pozvao je sugrađane da zajedno poštuju epidemiološke mjere, da se svi vakcinišemo, podsjećajući da su zdravstveni radnici na izmaku snaga, “da su neki izgubili bitku sa ovom pošasti i da nedostaje zdravstveni kadar a broj pregleda je u stalnom porastu. U saopštenju za javnost navode da se trude i ulažu nadljudske napore, da adekvatno odgovore obavezama da svi pacijenti budu pregledani i adekvatno zbrinuti, a da je otežavajuća okolnost brojni transporti pacijenata iz udaljenih sela.

Menadžment ove ustanove ocjenio je da su “ogromne gužve ispred kovid ambulante Doma zdravlja Pljevlja posljedica nepoštovanja i kršenja epidemioloških mjera na teritoriji Opštine”, te su pozvali sugrađane da ne nasjedaju na razne dezinformacije od strane nedobronamjernih pojedinaca. Objašnjavaju da je nestašica testova i pojedinih lijekova problem na nivou države, ne samo Pljevalja, koji se srećom brzo reguliše intervencijom Ministarstva zdravlja Crne Gore.

“Pozivamo vas da svi zajedno poštujemo propisane mjere, bez obzira šta lično mislili o tome. Poštujmo struku, nauku, preporuke državne, evropske i svetske zdravstvene organizacije. Vakcinišimo se”, navodi se o saopštenju iz Doma zdravlja. Oni pozivaju sugrađane da daju dobronamjerne primjedbe i sugestije koje će uvažiti “i u hodu ispravljati greške, kojih ima kod onih koji rade”.

Grešaka ima  jer je veliki broj pregleda i pratećih medicinskih procedura, navode iz Doma zdravlja i podsjećaju da su u toku zadnjih nekoliko mjeseci uspjeli da poboljšaju uslove rada, izmještajući kovid ambulantu, adaptacijom vojnog stacionara uz svesrdnu pomoć Opštine Pljevlja, pljevaljskih privatnika, Rudnika uglja Pljevlja i Vojske Crne Gore.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.