petak , 12 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bečić sa Čolakuom o stanju demokratije u CG i Albaniji

Bečić sa Čolakuom o stanju demokratije u CG i Albaniji

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je sa funkcionerom i članom Predsjedništva opozicione Demokratske stranke Albanije, Krešnikom Čolakuom.
Bečić i Čolaku, koji u Demokratskoj stranci Albanije upravlja i odjeljenjem partije za vanjsku politiku, razgovarali su o procesu evropske integracije država Zapadnog Balkana i o mogućnostima saradnje evropskih i emancipatorskih političkih formacija koje djeluju u državama regiona. Oni su u prijateljskom i otvorenom razgovoru razmijenili razmišljanja o stanju demokratije u Crnoj Gori i u Albaniji i iskazali punu posvećenost dva politička subjekta načelima vladavine prava, političkog pluralizma i funkcionišuće tržišne privrede.

Dvojica političara ukazali su na neophodnost da se radi na unapređenju dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i Albanije i u tom smislu je dogovorena posjeta predsjednika Demokrata Alekse Bečića Tirani, tokom koje će sa predstavnicima Demokratske stranke Albanije razgovarati o učvršćivanju veza između dvije političke stranke i mogućnostima formiranja regionalne mreže progresivnih političkih stranaka na Zapadnom Balkanu.

Tokom razgovora, naročito je naglašena važnost stvaranja prijateljskih i partnerskih odnosa u okviru mreže stranaka koje čine Evropsku narodnu partiju, koja predstavlja najsnažniji savez političkih stranaka u Evropi. Bečić je svog kolegu iz Demokratske stranke Albanije informisao i o namjeri Demokrata da tokom ove godine konkurišu za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji i izrazio očekivanje da će ka tom cilju Demokrate imati punu podršku prijateljskih i partnerskih organizacija iz regiona.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
Press centar

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.