ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bećković: Milo Đukanović i Sinan-paša zaslužili Orden Svetog Save

Bećković: Milo Đukanović i Sinan-paša zaslužili Orden Svetog Save

Zbog ujedinjenja vjernika i SPC

Akademik Matija Bećković izjavio je da su za ono što su učinili za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, nekad Sinan-paša, a danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, obojica zaslužili – Orden Svetog Save

Crna Gora suočava se sa istragom potomaka i pokušajem pretvaranja u golu ledinu bez moralnih zasluga i ikakvih svetinja, osim NATO raketa, sa kojima će u 21. vijeku krenuti sve iz početka„, rekao je Bećković.

On je za Večernje novosti ukazao da ni u djelima engleskog pisca Džordža Orvela nema da je neka partija osnivala crkvu, što je, kako je naveo, ideja vladajuće neokomunističke crnogorske partije, prenosi RTRS.

Pokušajem otimanja hramova dirnuli su u nešto u šta nisu smjeli dirati. Za ono što su učinili za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, nekad Sinan-paša, a danas Milo Đukanović, zaslužili su obojica – Orden Svetog Save„, ocijenio je Bećković.

Matija Beckovic strah, naučni skup
Matija Bećković

 

Podsjećamo, krajem decembra prošle godine usvojen je Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim je predviđeno da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani molebani i litije širom zemlje kao i u Srbiji i regionu. Podrška stiže i iz svih krajeva svijeta.

IZVOR: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.