utorak , jul 14 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Beogradski sindikat: Nijedna država u 21. vijeku ne bi smjela da zabranjuje ulazak u zemlju muzičarima

Beogradski sindikat: Nijedna država u 21. vijeku ne bi smjela da zabranjuje ulazak u zemlju muzičarima

„Umetnici i stvaraoci imaju svoju ulogu u društvu, tu su da opominju i da podsećaju, a ne samo da zabavljaju. Džordž Orvel je onomad rekao ’U vreme univerzalne prevare – reći istinu je revolucionarni čin’. Tu istinu svedoči narod u Crnoj Gori, a mi smo poput starih guslara to samo opevali u pesmi ‘Sviće zora’ ”, rekli su oni u intervjuu za „Novosti“, prenosi Tanjug.

Za “nadahnute pesme” – “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora” hiphoperi “Beogradski sindikat” mitropolit Amfilohije je odlikovao Ordenom sa zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovećenskog Tajnovidca.

Orden koji je mitropolit uručio Beogradskom sindikatu
© FOTO :
Orden kojim je mitropolit Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat

Feđa Dimović kaže da im svakog dana skidaju preglede pesme „Sviće zora“ sa Jutjuba o čemu poseduju i dokaze.

“Postoji ogromna disproporcija između broja pregleda i realne popularnosti naše pesme. Hibridno ratovanje na internetu nije nikakav mit ili teorija zavere već sušta realnost. Prosto je neverovatno da neko danas misli da je internet poslednji slobodni mediji, imajući u vidu da je nastao kao vojni projekat SAD”, rekao je on.

Boško Ćirković potvrđuje da je pristup toj pesmi i dalje ograničenkao i njena vidljivost na njihovom kanalu.

Na pitanje da li su nepodobni samo u Crnoj Gori i Nemačkoj, Dimović kaže da su nepodobni i u Srbiji i u regionu jer, kako kaže nikada neće biti deo “saundtreka za uspavljivanje i zatupljivanje naroda”.

 

izvor: sputnik

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

covid 19 - koronavirus

Novooboljelih 57, novih 6 slučajeva u Pljevljima

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su u poslednja 24 časa završile PCR analizu 433 uzorka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *