ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / BIJELI ORAO

BIJELI ORAO

 

Najslavniji lažov u svetskoj literaturi je baron Minhauzen. Na našim prostorima važi pravilo da se najviše laže u ratu, ljubavi i izbornim kampanjama. Ali kao što laže aktuelni ministar Odbrane Crne Gore Predrag Bošković, to majka nije rađala. U skladu sa tim je i njegov životopis od „Bijelog orla“ 90 – tih godina prošlog vijeka, do ministra Odbrane u Vladi Duška Markovića i eksperta za otkrivanje fejk Crnogoraca ( nedovoljni Crnogorci iliti Crnogorci sa greškom). Rođen je u pljevaljskom selu Pračici, ali se iz neobjašnjivih razloga navrzao sa svojim lažima na Bobovo i Bobovce.

Prvo je Milo Đukanović u referendumskoj kampanji 2006.godine obećao da će asfaltirati put od Kosanice do Bobova. Onda je 2008.godine u Pljevljima potpisan Sporazum o partnerstvu za finansiranje rekonstrukcije i izgradnje puta Kosanica – Bobovo- Meštrevac. Vrijednost radova 4 miliona za 20 km puta. Sporazum su potpisali direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, predsjednik kompanije Vektra  Montenegro Dragan Brković, ministar poljoprivrede Milutin Simović, direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Predrag Bošković i predsjednik Opštine Filip Vuković. Veće  propagandne buke i prdnjave nije bilo te godine u Pljevljima, a sve je na kraju ispalo magla rabota.

Inače je direktovanje Predraga Boškovića u Rudniku uglja u Pljevljima ostalo zapamćeno po torbama punim para koje su išle za Podgoricu i Rukometni klub Budućnost. Doduše  davao je pare, ali ne iz svog džepa, nego rudničke, i za izgradnju hrama Sv. Đorđija  na Gukama. Zbog toga ga je Mileševska eparhija, svojevremeno, odlikovala ordenom Sv. Save, koji je vratio u februaru ove godine. Da je davao pare iz svog džepa sigurno ga ne bi vratio, ovako ostaje predlog za razmišljanje Srpskoj pravoslavnoj crkvi,  treba li odlikovati direktore javnih preduzeća koji ne daju svoje, nego  pare svih zaposlenih, ili odlikovanje uručiti preduzeću.

Uoči svakih lokalnih i parlamentarnih izbora, nekad više nekad manje, potezana je priča o asfaltiranju puta za Bobovo. Ove godine u junu mjesecu na „ mjesto zločina“  vratio se , ovoga puta u ulozi vojnog ministra Predrag Bošković sa jednim starim buldozerom i desetinom vojnika. Obećanje o  brzom asfaltiranju puta za Bobovo poduprli su svojim prisustvom, predsjednik Opštine Igor Golubović i načelnik General štaba vojske CG general major Dragutin Dakić. Razumije se čorba je začinjena i pričom kako će se u čitav projekat uključiti i Rudnik uglja. Malo bilo dugo ne trajalo, korona je rastjerala vojnike, a buldozer „Čađo“ ( kako su ga nazvali seljani)  je odšlepan za Podgoricu.  Tako je priča o putu Kosanica – Glibaći – Bobovo i ovog puta neslavno završena.

U  međuvremenu je Osnovni sud u Podgorici presudio da su Ministarstvo odbrane Crne Gore, a od 2017.godine ministar Predrag Bošković počinili teške oblike diskriminacije i progon podoficira Zdravka Kasalice iz Sindikata odbrane i vojske Crne Gore. Razumije se zbog svega učinjenog Predrag Bošković je nagrađen od strane vrha režima tako što je dobio ratni raspored kota br 6 na poslaničkoj listi DPS-a.

Zbog toga Pokret za Pljevlja podržava veliku narodnu koaliciju  ZA BUDUĆNOST CRNE GORE.

SVI ZAJEDNO, NE DAMO SVEŠTENIKE I SVETINJE!

 

Pljevlja, 05.08.2020.                                                            POKRET  ZA  PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još nema dogovora, novi sastanak kad se Milatović vrati iz SAD

Novi sastanak predstavnika partija koje pregovaraju o formiranju 44. Vlade održan je sinoć u Podgorici, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.