nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Blokade, poziv na glasanje, autolitije i šetnje podrške odbrani svetinja SPC

Blokade, poziv na glasanje, autolitije i šetnje podrške odbrani svetinja SPC

Uprava policije CG danas je bez najave blokirala više putnih pravaca u Pljevljima, Nikšiću i Podgorici. Zbog navodnog bezbjedonosnog rizika učesnicima autolitija iz Nikšića i Kuča dozvoljen je prolaz. Auto litije se organizuju, zbog NKT mjera, kao podrška Srpskoj pravoslavnoj crkvi u CG zbog očuvanja svetinja a kao vid protesta protiv diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Mnogi Pljevljaci danas nisu mogli dalje od Trlice, gdje je bio raspoređen kordon specijalaca. Oni su spriječili simbolični susret braće iz CG i Srbije, koji su organizovali autolitiju iz Beograda, a koji nije bio moguć zbog NKT mjera, iako se crkva Sretenja nalazi u međugraničnom prostoru na Ranču.

Poruka je da zajedno brane svetinje, rekao je episkop Mileševski Atanasije, koji je ispred crkve Sretenja dočekao ljude dobre volje, koji su većinom poreklom sa prostora CG. Nakon riječi dobrodošlice,  kraceg kulturno umjetničkog programa, učesnici Autolitije su se u miru razišli.

Večeras je u Pljevljima, putem društvenih mreža, zakazana zajednička šetnja s porukom „Ne damo svetinje“.

Ne damo svetinje
Ne damo svetinje

Ne prodajte dušu i svoju savest za bilo čije pare, poručio je danas mitropolit Amfilohije, najavljujući da prvi put izlazi na izbore, i pozvao građane da glasaju za svetinje Božije i svetinju ljudskog dostojanstva.

Mitropolit Amfilohije izlazi na glasanje prvi put
Mitropolit Amfilohije izlazi na glasanje prvi put

SUGRAĐANIN Petar Džarić na svom profilu, blokadu puta od strane policije, definisao je kao okupaciju Pljevlja, kojim je siiuspendovan Ustav i osnovna ljudska prava.

FB_IMG_1598197109957

  1. Član 163 Krivičnog zakonika(1) Ko drugom protivpravno uskrati ili ograniči slobodu kretanja ili nastanjivanja na teritoriji Crne Gore,kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.(2) Ako djelo iz stava 1 ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.

    Kako ste pljevaljska policijo ? Šta ćemo sa krivičnim prijavama posle izbora?

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG_20220119_103148

Bogojavljenje u Pljevljima za krst časni 35 vjernika se pogružavalo

  Pljevaljski  pravoslavni vjernici hrišćanski praznik Bogojavljenje, ove godine na minus devet stepeni celzijusa, dočekli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *