četvrtak , jul 9 2020
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: Crna Gora da iskoristi potencijal saradnje sa državama regiona nakon epidemije korona

Bojović: Crna Gora da iskoristi potencijal saradnje sa državama regiona nakon epidemije korona

Direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska Vladislav Bojović učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Beogradu: Svijet posle virusa korona.

Bojović je saopštio da se na ovoj konferenciji jasno razumjelo koliko je, pogotovo nakon suočavanja sa epidemijom korone, značajna inicijativa za mnogo većim ekonomskim povezivanjem i saradnjom država regiona, odnosno koliko je opravdana i koliko ima smisla inicijativa predsjednika Srbije za formiranje „malog Šengena“ na Balkanu.

Ako želi privredni oporavak i ekonomski napredak, Crna Gora bi morala da se mnogo više ekonomski otvori, osloni i ugleda na Srbiju, kao i da u velikoj mjeri preuzme njen koncept rješavanja problema, posebno u pogledu smanjenja javnog duga, privlačenja investicija, otvaranja fabrika i proizvodnih kapaciteta, smanjenja nezaposlenosti, razvoja infrastrukture i smanjenja zavisnosti od uvoza.

Pogotovo je znacajno da Crna Gora u suočavanju sa izazovima nakon epidemije virusa korona, iskoristi potencijal saradnje sa državama regiona pogotovo u pogledu razvoja onih sektora privrede koji pokreću proizvodnju, donose nova radna mjesta i uvećanje izvoza. Takođe, saobraćajno povezivanje sjevera Crne Gore, gdje je neophodno obnoviti i pokrenuti privredu, zavisi od otvaranja i saradnje Crne Gore sa Srbijom. Nažalost, vlast u Crnoj Gori iz ideoloških razloga, održavajući nerazuman neprijateljski stav, ne koristi ni približno potencijal saradnje sa Srbijom i Republikom Srpskom, zbog čega prevashodno štetu trpe ekonomija i građani Crne Gore.

Saopštenje za javnost direktora udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska Vladislav Bojović


About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo lekic

LEKIĆ: Žao mi je sudije Branka Pejovića kao rodjenog brata

Bilo je za očekivati da ja i OO Nove srpske demokratije osudimo sudiju Branka Pejovića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *