četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: DPS već krenuo sa predizbornim zapošljavanjem i kupovinom glasova

Bojović: DPS već krenuo sa predizbornim zapošljavanjem i kupovinom glasova

Da je DPS već krenuo sa predizbornim zapošljavanjem i drastičnom zloupotrebom državnih i opštinskih resursa govori činjenica da je Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ u Pljevljima, koja ima 12 stalno zaposlenih, nedavno morala da zaposli još 12 žena na period od tri mjeseca koje su poslate sa Biroa rada, u okviru programa Javni radovi, dok bi ovih dana trebalo da bude angažovano novih 16 radnika na šest mjeseci. Jasno je da se radi o pokušaju predizborne kupovine glasova, ali i zloupotrebi teškog ekonomskog stanja u kojem se nalaze nezaposleni građani Pljevalja, nakon što je pod pokroviteljstvom DPS-a pljevaljska privreda uništena, dok su najveći privredni i prirodni resursi opljačkani.

Da apsurd bude veći, u Gradskoj biblioteci koja je, zbog desetogodišnje rekonstrukcije Doma kulture, smještena u nekadašnje prostorije uništene vojne fabrike, ni tih 12 stalno zaposlenih nemaju elementarne uslove za rad, a šta tek reći za novih 28 radnika. Dakle, u ustanovi koja ima 12 zaposlenih, za devet mjeseci biće ukupno primljeno novih 28 lica i to dok prođe sledeći izborni ciklus. Navodno, njihova radna obaveza bi bila da tresu prašinu sa knjiga, koje voljom DPS-a i satelita već deset godina leže u paketima i skladištu nekadašnje vojne fabrike. Na ovaj način, ustanovu kulture sa velikim ugledom i tradicijom, kakva je pljevaljska biblioteka, DPS tretira kao obično komunalno preduzeće. Treba napomenuti i da će za ovaj kratkoročni angažman 28 novozaposlenih, iz javnih fondova biti izdvojeno duplo više novca od onog koji pljevaljska biblioteka na godišnjem nivou može da izdvoji za kupovinu novih knjiga i obavljanje osnovne djelatnosti.

Kako slijede i predsjednički i lokalni izbori, nema nikakve dileme da je na sceni očigledna zloupotreba državnog i opštinskog novca, ali i vulgarna zloupotreba pljevaljskih ustanova kulture u predizborne svrhe. Istovremeno se manipuliše i građanima koji se nalaze na birou rada jer im se daje lažna nada da će ostati da rade, tu gdje su dovedeni samo zbog izbora i samo dok oni prođu.

Svjedoci smo da državna i lokalna vlast nikako ne sarađuju kada treba pomoći Pljevljima da se riješe životno važni problemi i realizuju ključni infrastrukturni projekti, ali zato kada treba da se sprovedu zloupotrebe pred izbore, oni su itekako uigrani i naravno da sarađuju. Takođe je sramno i skandalozno desetogodišnje držanje Gradske biblioteke u neuslovnom objektu Dragana Brkovića, kome se novcem građana Pljevalja redovno plaća mjesečni zakup, dok istovremeno vlasnik Vektre ne izmiruje koncesionu naknadu i druge obaveze prema Opštini Pljevlja.

Jasno je da DPS sa svojim satelitima na različite načine pokušava da ponizi i degradira jednu od najuglednijih ustanova kulture u Pljevljima i Crnoj Gori, ali i tradiciju bibliotekarstva koja u Pljevljima traje već više od jednog vijeka, čime zapravo obesmišljava i degradira sam kulturni život u Pljevljima.

Uprkos svemu, uvjereni smo da će građani Pljevalja na predstojećim izborima ovom lopovskom režimu poslati snažnu poruku da žele da sačuvaju svoj duhovni identitet i kulturni život, kao i da DPS-u i satelitima ovog puta u Pljevljima neće pomoći ni predizborne zloupotrebe koje su već počeli da sprovode.

Vladislav Bojović, predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja i funkcioner Demokratskog fronta

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vraneš kod Vučića: Dobri odnosi dvije države najveći interes Pljevljaka

Vraneš je zahvalio na naporima koje čini rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Vučićem, kako …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.