sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: Jedna lista garantuje sigurnu pobjedu opozicije u Pljevljima

Bojović: Jedna lista garantuje sigurnu pobjedu opozicije u Pljevljima

Ohrabren dogovorom koji je postignut, u vidu podrške zajedničkom predsjedničkom kandidatu Mladenu Bojaniću, pozivam sve opozicione partije da formiramo jednu opozicionu listu za lokalne izbore u Pljevljima, koji će se održati 27. maja. Nemamo dilemu da bi se na taj način ostvarila sigurna i ubjedljiva pobjeda nad režimskim partijama koje su tokom poslednje četiri godine, na krajnje nedostojan način, vršile vlast u Pljevljima. Takođe, najadekvatniji i najefikasniji odgovor opozicije na sve veću represiju režima prema političkim neistomišljenicima, upravo treba da bude objedinjavanje opozicije u Pljevljima, dakle, ne samo na predsjedničkim, već i na prestojećim lokalnim izborima.
Ubjedljiva većina građana Pljevalja jeste za smjenu aktuelne lokalne vlasti i sigurno je da oni pažljivo prate razvoj događaja i očekuju krajnje odgovoran odnos svih opozicionih subjekata, a to znači slogu i jedinstvo u kampanji za lokalne izbore. Imajući u vidu da je Demokratska Crna Gora na poslednjim lokalnim izborima, u drugim opštinama, nastupala samostalno, u najboljoj namjeri ih pozivam da se sada fokusiraju na kampanju Mladena Bojanića i da njoj podrede svoje stranačke interese i terensku kampanju do završetka predsjedničkih izbora.
Svima nama iz opozicije treba da posluže kao pouka negativna iskustva iz prethodnih izbornih ciklusa u Pljevljima, kada smo režimskim partijama prepuštali pobjedu, samo zbog nesloge unutar opozicije. Ono što bi trebalo da nas dodatno postakne na objedinjavanje snaga, jeste činjenica da će DPS, Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate u Pljevljima izvjesno nastupiti jedinstveno, dakle sa jednom odborničkom listom, jer oni ne žele da potroše niti jedan jedini glas.
Ako smo se već udružili u podršci zajedničkom predsjedničkom kandidatu Mladenu Bojaniću, možemo se i moramo, kao opozicija, dogovoriti o zajedničkom nastupu i na lokalnim izborima, jer je najpreči i najviši cilj političko oslobađanje Pljevalja i odlučna borba za opstanak i stvarni razvoj ove sredine, kao i za prava koja pripadaju svim građanima Pljevalja.
Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.