ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: Lažna DPS obećanja iz 2014. godine u Pljevljima

Bojović: Lažna DPS obećanja iz 2014. godine u Pljevljima

Dok ovaj namučeni grad čeka još jednu jesen i zimu, trenutak je da se prisjetimo i citiramo obećanja iz 2014. godine odlazećeg predsjednika Opštine Mirka Đačića,koji je predstavljen kao „čovjek neiscrpne energije i vizije“.

–       Obećana je: „pravna i materijalna sigurnost svim građanima Pljevalja i jednake šanse za sve“.

A nastavljena je brutalna diskriminacija pripadnika većinskog srpskog naroda u Pljevljima, posebno opoziciono nastrojenih, uz sramna i tragikomična postavljenja nesposobnih kadrova, a među njima i osuđenih lica.

–         Obećana je: „podrška velikim razvojnim projektima“.

Nema Drugog bloka Termoelektrane, nema toplane, nema cementare, stanje u „VektriJakić“ da nije tragično, bilo bi smiješno. Umjesto novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta, sve je manje zaposlenih čak i u Rudniku uglja i Termoelektrani, uz smanjenje plata onih koji su ostali da rade.

–         Obećano je: „stvaranje uslova za veću zaposlenost“.

U Pljevljima nikad veća nezaposlenost, nikad veća obespravljenost, uz redovnozakidanje, maltretiranje i šikaniranje zaposlenih, nikad veći odliv stanovništva irekordno nizak natalitet!

–  Obećana je: „realizacija svih mjera iz oblasti zaštite životne sredine“.

Nije uvedena eko naknada, od toplane nema ništa, kao ni od smanjenja cijene struje za pljevaljska domaćinstva, već samo diskriminacije i prosipanja magle u vidu peleta i briketa!

–  Obećan je: „završetak poslova na rekonstrukciji Doma kulture“.

Prođoše još četiri godine i nikako da se završi. A u čijim džepovima je završio veliki dio novca navodno uložen u Dom kulture?

–         Obećana su: „pojačana ulaganja u komunalno i infrastukturno opremanje“.

Pojačano je samo problematično rasipanje novca, bez rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje vode na Pliješi, sa razorenim seoskim putevima, čak i na prilaznimputevima manastirima Dovolja i Sv. Arhangel Mihailo.

–         Obećano je: „donošenje kvalitetnih urbanističkih planova i projekata“.

Svjedoci smo da se i rekonstrukcija glavne gradske ulice radi bez projekta.

Ako još dodamo da nije urađen gradski bazen, niti skijalište, dok je  Akademski centar zatvoren, zaokružuje se slika o tome koliko je odlazeća lokalna vlast u Pljevljima ispunila data obećanja.

Ali zato marketing funkcioniše. Lokalna vlast se nije udostojila da konačno obezbijedi udžbenike sve malobrojnijim pljevaljskim osnovcima i pomogne njihovim roditeljima, ali se odlazeći predsjednik opštine na početku školske godine slikao sa tri odjeljenja prvaka, naravno ispraćen kamerama Televizije Pljevlja, čiji radnici ne primaju plate mjesecima.0000

Mirko Đačić se 2014. godine zavjetovao da će „sve svoje sposobnosti, stečena znanja, vještine i iskustva, staviti u službu razvoja i napretka opštine“. Dubina našeg propadanja mjeri se upravo činjenicom što je on sve svoje sposobnosti stavio na raspolaganje. Kamo sreće da nije!

Demokratski front kao najjači opozicioni subjekt u Pljevljima, o čemu govoriubjedljiva podrška Pljevljaka na prethodnim parlamentarnim izborima, i beskompromisni protivnik ovom režimu, što potvrđuje i sudski proces na kojem se razobličava farsa i montaža državnog udara, bez sumnje će dati odlučujući doprinos pobjedi opozicije u Pljevljima i biće zasigurno stožer nove lokalne vlasti u našem gradu.

Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.