ponedeljak , februar 17 2020
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: Nema sumnje da će državna vlast ponovo pokušati da prevari građane Pljevalja

Bojović: Nema sumnje da će državna vlast ponovo pokušati da prevari građane Pljevalja

Bez sumnje, najznačajniji politički događaj u Pljevljima poslednjih godina jeste podnošenje ostavke predsjednika Opštine. Ovaj događaj je zapravo najozbiljnija konstatacija stanja u kome se Pljevlja nalaze. To je, prije svega, javno priznanje i konačna potvrda da vlast DPS-a, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata nije u stanju, niti ima namjeru da rješava probleme građana Pljevalja, niti da spašava ovu sredinu daljeg propadanja i gašenja. Činjenica jeste da je grad bukvalno doveden u stanje u kakvom su gradovi posle bombardovanja.

Stoga je prosto nevjerovatno, krajnje neodgovorno i politički licemjerno ponašanje prvih saradnika bivšeg predsjednika Opštine koji se prave kao da se ništa nije desilo. Od potpredsjednika Opštine, preko sekretara u lokalnoj upravi, direktora opštinskih preduzeća i ustanova, pa sve do odbornika vladajuće većine, niko ni da nešto saopšti građanima, a kamoli da preduzme. Navedeni se ponašaju kao da je ostavka predsjednika opštine Pljevlja privatna stvar Mirka Đačića. Kao da se radi o njegovom hiru i odluci uz ličnih razloga, a ne o političkom priznanju da ova lokalna vlast nije uspjela da uradi ni dio onoga što je građanima obećala. Drugim riječima, da je prevarila građane, zbog čega svi oni koji vode ovu opštinu moraju da preuzmu svoj dio odgovornosti.

Umjesto da nakon ostavke predsjednika opštine, ostavke podnesu i svi preostali funkcioneri lokalne vlasti, oni se ponašaju kao da nisu iz Pljevalja, kao da se ova ostavka njih ne tiče, i nažalost sve to isključivo zbog pojedinačnih interesa i računica, dok se do kraja zanemaruje interes Pljevalja i Pljevljaka. Oni koji su bili njegovi prvi saradnici, nereagovanjem su ponizili samog Mirka Đačića i praktično ismijali i njega i njegov čin.

Sjetimo se, nije samo Mirko Đačić, već su i svi ostali opštinski funkcioneri obećavali partnerski odnos i podršku Vlade Crne Gore za ključne projekte u Pljevljima od kojih nije bilo ništa. Umjesto podrške državne vlasti, dobili smo blokade računa kako bi država od Pljevalja naplatila sva svoja potraživanja, uz potpuno ignorisanje osnovnih zahtjeva i životnih potreba građana Pljevalja.

Postavlja se pitanje šta li će neko novi iz redova vlasti da kaže ili da obeća građanima Pljevalja. Ostavkom Mirka Đačića sve je rečeno o politici državne i opštinske vlasti i sva su se njena obećanja razotkrila kao brutalno lažna.

Nemamo dilemu da će vrh DPS-a u Podgorici uskoro predložiti za novog predsjednika opštine Pljevlja nekoga ko je spreman samo da ćuti i da sluša šta mu se kaže iz centrale, uprkos tome što će se nastaviti ista politika prema Pljevljima. Biće do tada nesumnjivo i novog rata i nadigravanja između klanova i interesnih grupa u vladajućoj strukturi, dok bi Pljevlja i Pljevljaci ponovo trebalo da budu kolateralna šteta. Vjerovatno će pokušati ponovo da zakrpe poneku rupu i zamaskiraju započete manje projekte, ali ništa suštinski neće biti preduzeto da se ljudi u Pljevljima zadrže i da počnu da žive u neuporedivo boljim uslovima od postojećih. Možemo očekivati da će se, umjesto najavljenog popločavanja, samo presvući asfalt u glavnoj ulici ili da će se konačno završiti fontana ili da će se opštinske ustanove kulture, konačno, nakon 11 godina rekonstrukcije, uvesti u Dom kulture i ništa više od toga. Dakle, nema sumnje da će državna vlast ponovo pokušati da prevari građane Pljevalja predlažući rješenje za novog predsjednika opštine po njenoj mjeri, a ne shodno interesima Pljevalja i Pljevljaka. Na Pljevljacima je da ne dozvole da ponovo budu prevareni. Posebno imajući u vidu da je Mirko Đačić svojom ostavkom poslao poruku da nijedan Pljevljak ne treba da podrži aktuelnu vlast.

Saopštenje za javnost

Vladislav Bojović, predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja i odbornik u SO Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

df

DF: Internet se ne može uhapsiti, Milo i Aco Đukanović u paničnom strahu

„BOTOVI DPS DOBILI NALOG DA PRIJAVLJUJU STRANICU DF“ U saopštenju se navodi da u završnoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *