subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: Ostavka sada već bivšeg predsjednika opštine Pljevlja očekivan i jedini mogući ishod

Bojović: Ostavka sada već bivšeg predsjednika opštine Pljevlja očekivan i jedini mogući ishod

Ostavka sada već bivšeg predsjednika opštine Pljevlja je očekivan i jedini mogući ishod mučnog suočavanja sa politikom zapostavljanja Pljevalja od strane centralne vlasti, pljačkom i razvlačenjem naših resursa. Ova lokalna vlast je zapravo svo vrijeme glumila da je vlast, a zapravo se ni za šta nije pitala. Vidjelo se iz dana u dan da ona nije mogla ništa dobro donijeti građanima Pljevalja. Kada su 2014. godine preuzeli da vode lokalnu upravu obećavajući Pljevljacima velike projekte uz partnerski odnos sa Vladom Crne Gore, jasno smo saopštili da od najavljenih projekata neće biti ništa i potvrdilo se da smo bili u pravu. Pljevaljska lokalna vlast u ostavci samo je potrošila dragocjeno vrijeme ovoj opštini, pristajući na ulogu manipulatora i nekoga ko zamajava građane. Nažalost, ovde se radi o novih pet izgubljenih godina za Pljevljake, u kojima je nesumnjivo potvrđeno da su partije vladajuće većine u Pljevljima nesposobne da rješavaju najveće probleme građana. Naravno da ništa dobro Pljevljima ne može donijeti ni bilo ko drugi iz redova DPS-a ili njenih koalicionih partnera, ko bi morao da pristane na to da bude poslušan.

Politika DPS-a, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata je u Pljevljima doživjela potpuni debakl, ali je problem što posledice takve politike najviše na svojoj koži osjećaju Pljevljaci. Opština je ostala u nikad težem stanju i kada su u pitanju nerealizovani projekti i kada je riječ o finansijskoj situaciji.

Potvrdilo se još jednom da je jedini spas za Pljevlja pad aktuelne državne vlasti, a samim tim i njene lokalne ekspoziture. Stoga, jedini mogući odgovor građana Pljevalja treba da bude otpor ovakvoj politici državne vlasti, otkazivanje poslušnosti i uskraćivanje povjerenja DPS-u i njenim koalicionim partnerima od strane svih građana Pljevalja, kako bi se u Pljevljima spašavalo što se spasiti može.

Vladislav Bojović, predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja i odbornik u SO Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.