ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: Pitanja za Milinkovića i Đačića

Bojović: Pitanja za Milinkovića i Đačića

Uviđajući njihov značaj, a polazeći od interesa građana Pljevalja, postavljam sledeća pitanja predsjedniku DPS-a Pljevlja i načelniku Poreske uprave u Pljevljima Vladu Milinkoviću i nelegitimnom predsjedniku Opštine Pljevlja Mirku Đačiću, koji upravo završava svoju političku karijeru. Prvo Milinkoviću, jer nema sumnje ko će biti zadužen da preda politički svileni gajtan.

 

Pitanja za Vlada Milinkovića:

 1. Da li je inicijativa Mirka Đačića, po kojoj bi najveći zagađivači u Pljevljima trebalo da plaćaju ekološku naknadu Opštini u iznosu od 5 odsto godišnjih prihoda (oko 8 milina evra), zvanična politika pljevaljskog DPS-a?
 2. Da li bi odbornik DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja Vlade Milinković glasao za inicijativu Mirka Đačića o eko naknadama, da je kojim slučajem – što je i pravno valjan redosled poteza, u formi predloga došla na dnevni red Skupštine?
 3. U kom formatu-obliku sarađuju i usklađuju djelovanje predsjednik DPS Vlade Milinković i nelegitimni predsjednik opštine Mirko Đačić?
 4. Ko sa kim razgovara (i na koji način – zvanično, nezvanično, telefonom, preko Suda, preko posrednika…), u lokalnom DPS-u na sledećim relacijama: Mirko Đačić – Filip Vuković, Vlade Milinković – Filip Vuković, Vlade Milinković – Mirko Đačić, Filip Vuković -Ljubiša Đurčić, Mirko Đačić – Ljubiša Đurčić, Mirko Đačić – Saša Ječmenica?
 5. Kakva je veza između aktuelne blokade računa opštine Pljevlja od strane Poreske uprave (na čijem je čelu u Pljevljima upravo Vlade Milinković) i inicijative Mirka Đačića o uvođenju eko naknade, imajući u vidu vremensku koincidenciju ta dva događaja?
 6. Da li je već zakasnio da u Pljevlja dođe Milutin Simović, vječiti ministar poljoprivrede i DPS tata za Pljevlja, zadužen za čupanje ušiju?

 

Pitanja za Mirka Đačića:

 

 1. Kako tumači to što je njegova inicijativa o uvođenju eko naknade u Pljevljima naišla na tako gromoglasan odjek u Vladi Crne Gore, pa je reagovala, i to nemušto, samo nižerazredni službenik Ministarstva Ivana Vojinović?
 2. Uviđa li sličnost u ponašanju ministra sporta Nikole Janovića i resornog ministra za ekologiju Pavla Radulovića, koji ga nije udostojio čak ni komentara, a kamoli javne podrške?
 3. Podržava li i to što je umjesto podrške inicijativi za uvođenje eko naknade od strane resornog ministra i Vlade,uslijedila blokada računa Opštine?
 4. Da li je za inicijativu o eko taksama dobio podršku koalicionih partnera u lokalnoj vlasti i kada će i kako ona da se manifestuje?
 5. Zbog čega navodni „predlog“ o eko naknadama koji je upućen Vladi nije postao stvarni predlog opštine Pljevlja kroz odluku Skupštine? Ko nije htio da ga podrži? DPS ili koalicioni partneri? Ili ni jedni ni drugi?

 

Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik OO DNP-a Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.