utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Bojović: poručujemo Simoviću da mu svo iskustvo i vještine, neće pomoći da ovog puta spriječi poraz DPS-a

Bojović: poručujemo Simoviću da mu svo iskustvo i vještine, neće pomoći da ovog puta spriječi poraz DPS-a

Pošto je očigledno riječ o prvoj u nizu predizbornih posjeta Milutina Simovića Pljevljima, važno je da mu odmah stavimo do znanja da nema potrebe da troši energiju uzalud, da maltretira i sebe i građane, i da ponavlja ovakve posjete, jer će opština Pljevlja na predstojećim izborima zasigurno biti oslobođena od okupacije DPS-a i njegovih satelita.

Takođe, poručujemo Milutinu Simoviću da će prije ili kasnije krivično odgovarati svi oni visoki funkcioneri vlasti koji su kroz debelu korupciju učestvovali ili omogućavali pljačku pljevaljskih resursa, uništavanje poljoprivrede i drvoprerade, uništavanje lokalnih puteva, kao i sušenje i propadanje pljevaljskih šuma. Svjedoci smo da je opstanak sela i poljoprivrede u Pljevljima već godinama podređen ekstraprofitu takozvanih biznismena i interesnih grupa, koje upravo Simović, još od svog prvog ministarskog mandata, protežira i promoviše.

Milutin Simović je jedan od najodgovornijih što se umjesto razvoja drvne industrije, već deset godina od privatizacije Vektre Jakić brutalno krše zakoni, koncesioni ugovori i prava radnika, što se putevi uništavaju a šumski kompleksi ubrzano propadaju, posebno na planini Ljubišnji na kojoj smo već odavno svjedoci apokaliptičnih scena. Pored toga, Milutin Simović je poznat i kao zaštitnik i pokrovitelj velikih trgovinskih lanaca i uvozničkog lobija i kao takav snosi posebnu odgovornost što pljevaljski stočari već godinama nemaju siguran plasman svojih proizvoda, niti garantovanu cijenu, već se neprestano ucjenjuju, ponižavaju i planski dovode na ivicu opstanka i ekonomske održivosti.

Kao jednom od ključnih aktera afere kupovine glasova i dugogodišnjem koordinatoru izbornih zloupotreba DPS-a u Pljevljima, poručujemo Milutinu Simoviću da mu svo iskustvo i vještine, koje u tom pogledu posjeduje, neće pomoći da ovog puta spriječi ubjedljivi poraz DPS-a na predstojećim izborima. To će biti prvi korak u pravcu da se bogatstvo koje su pojedinci iz vrha vlasti opljačkali i oteli od Pljevljaka vrati i uloži u obnavljanje privrede i infrastrukture, u opstanak pljevaljskih sela i ukupni razvoj ove sredine.

 

Vladislav Bojović, predsjednik OO DNP-a Pljevlja i funkcioner Demokratskog fronta

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DEMOKRATE: PROBLEMI U OPŠTINI ESKALIRAJU, ZATRAŽIĆEMO HITAN SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE

Povodom složenih i nagomilanih problema u funkcionisanju lokalne vlasti, a u susret novom Budžetu opštine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.