petak , jul 23 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Bojović: Pozivamo Simovića, Hrapovića i Erakovića da hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa

Bojović: Pozivamo Simovića, Hrapovića i Erakovića da hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa

Pozivamo Milutina Simovića, Kenana Hrapovića i Jefta Erakovića da pod hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori, a posebno u našem sjevernom regionu. Pozivamo ih da odmah odgovore građanima gdje su tih 600 bolničkih kovid postelja (kreveta) koje ovih dana pominju?

 

Zašto se ne traži pomoć i podrška sa različitih adresa, ako su doktori i medicinsko osoblje pod ogromnim pritiskom i na izmaku snaga širom Crne Gore? Kako je moguće da je u Crnoj Gori poslednjih nedelja duplo više zaraženih u Crnoj Gori nego u Srbiji, dok je procenat smrtnosti u Crnoj Gori dramatično visok?

 

Zašto se ne traži pulmolog i drugi potrebni specijalisti, kao ispomoć za bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama iz drugih bolnica i medicinskih centara? U Pljevljima npr. postoji samo jedan infektolog, a epidemiolozi se mijenjaju na nedelju dana već više od 2 mjeseca. Nije drugačije ni u drugim medicinskim centrima širom Crne Gore.

 

Zašto se oboljeli kovid pacijenti šalju recimo iz Pljevalja na liječenje u Nikšić, gdje nema više bolničkih kapaciteta, da bi se onda u tako teškom stanju prosleđivali u Bar, dakle na drugi kraj Crne Gore?

 

Da li je istina da se zbog nedostatka sestrinskog kadra, prebacuju sestre sa drugih odjeljenja, što uzrokuje probleme u vršenju njihovih redovnih poslova, uz mogućnost širenja korone i na druga odjeljenja sa povratkom tih sestara na ta odjeljenja?

 

Koliko ima ležećih mjesta u Pljevljima i kolika je popunjenost? Zašto je bolnica u Pljevljima koja je bila planirana kao čista bolnica uopšte ušla u kovid sistem, kada se zna da najviše oskudjeva sa kadrom u cijeloj CG?

 

Postavljena pitanja ukazuju da ministarstvo i druge nadležne institucije nikada nisu radile planski i da je sjever za njih bio zadnja rupa na svirali. Međutim, oni koji su još uvijek nadležni imaju obavezu da reaguju na ovo dramatično stanje i to pod hitno! Ako nema kapaciteta u Crnoj Gori neka zarad zdravlja i života građana zatraže pomoć i podršku bez zadrške i kalkulacija!

 

Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Idejno rješenje

Za sportsko- rekreativni kompleks na Borovičkom jezeru potrebno 12 miliona evra

Lokalna uprava je danas predstavila izabrano idejno urbanističko – arhitektonsko rješenje sportsko rekreativnog kompleksa na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *