sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Bojović: Rat oko ličnog pozicioniranja

Bojović: Rat oko ličnog pozicioniranja

Unutar pljevaljskog DPS-a vodi se pravi rat oko ličnog pozicioniranja i zauzimanja funkcija i privilegija u opštinskoj vlasti između različitih interesnih grupa, dok štetu trpe građani. Polazeći od te činjenice, nemamo dilemu da je Mirko Đačić pokrenuo radove u glavnoj gradskoj ulici u sred ljetnje sezone, uz novo-staro kršenje zakonom propisane procedure, samo iz razloga što želi da se time nametne i sebe preporuči za mjesto predsjednika Opštine, odnosno zbog toga što želi da po svaku cijenu osujeti protivkandidate unutar pljevaljskog DPS-a u njihovoj nezajažljivoj želji da mu preuzmu ovu funkciju i privilegije.

U ambijentu ove unutarpartijske borbe pojedinaca za visoke funkcionerske plate i privilegije, najveću štetu trpe vlasnici lokala u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca, ali i njihovi dobavljači, koji upravo u ovim ljetnjim mjesecima očekuju da ostvare nešto ozbiljniju zaradu. Postavlja se pitanje da li će u ovoj situaciji biti ukinute ili bar smanjene nerealno visoke naknade koje plaćaju mali preduzetnici u Pljevljima, počev od naknade za pristup putu, pa sve do naknade koja se tiče držanja terasa, imajući u vidu da su te naknade ili među najvećima, ili su najveće u Crnoj Gori.

Nažalost, umjesto rješavanja ključnih problema nezaposlenosti i zagađenosti, nelegitimna vlast DPS-a, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata šalje jasnu poruku kako će zapravo voditi opštinu, odnosno da im je jedino stalo do ličnog pozicioniranja i ličnih privilegija njihovih funkcionera i sa njima povezanih lica, uz nastavak politike obmanjivanja građana.

Mirko Đačić je već postao poznat po tome da, kao arhitekta, izvodi radove bez projekta. Međutim, ovdje je riječ o matrici kojom DPS vlada, gdje su partijski i privatni interesi uvijek iznad zakona i pravnih procedura. To je, ustalom, pokazao i izbor predsjednika Skupštine opštine Pljevlja, koji je rezultat trulih kompromisa unutar lokalnog DPS-a, dok se priprema završnica borbe i obračuna oko pozicije predsjednika Opštine, ali i prava otimačina oko drugih funkcija.

 

Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije i odbornik u Skupštini opštine Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.