ponedeljak , jul 6 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Borba majki je pravedna i pravno utemeljena

Borba majki je pravedna i pravno utemeljena

SAOPŠTENJE FORUMA ŽENA NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE PLJEVLJA

Za proteklih trinaest dana osiona DPS vlast nije ništa preduzela povodom protesta majki u Podgorici. Takvo ponašanje dovelo je majke u poziciju da preduzmu najteži oblik vaninstitucionalne borbe za svoja prava, a to je štrajk glađu.

Forum žena OO Nove Srpske Demokratije Pljevlja smatra da je borba majki pravedna i pravno utemeljena. Ljudi ne moraju biti pravnici  niti pravno obrazovani da bi znali da im jednom stečeno pravo niko ne može ukinuti niti oduzeti.

Ova borba naših majki nije, kako to kaže vlast, borba za lične interese već ovom borbom majke štite Ustav kao najviši pravni akt Crne Gore.

Potrebno je naglasiti da majke iz našeg grada imaju velike probleme zbog toga što nemaju sredstava za odlaske na proteste u Podgoricu. Zbog toga ovim putem pozivamo i sve koji su u mogućnosti da se uključe u sponzorisanje odlazaka majki na proteste. Posebno pozivamo predsjednika Opštine, kao najodgovornijeg čovjeka da izađe u susret majkama, kao što su to uradili u mnogim opštinama širom Crne Gore i da im makar djelimično olakša njihovu borbu za svoja prava.

Forum žena NOVE Pljevlja poziva sve majke Crne Gore, bez obzira da li su lično oštećene, zatim njihovu djecu kao i svu omladinu, političke i nevladine organizacije i sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu časnu borbu naših majki. Pokažimo ovim hrabrim ženama da nisu same i da imaju našu podršku koja im je sada potrebna, kao što su i one nama potrebne kada se borimo kroz život.

Treba svi da se ponosimo ovim hrabrim ženama koje se bore za svoju djecu i koje traže samo ono što im zakon propisuje.

Ne dozvolimo da naše majke gladuju na ulicama jer one nikada ne bi dozvolile da mi gladujemo ni jedan jedini sat!

 

FORUM ŽENA OO NOVE PLJEVLJA

PREDSJEDNICA

BILJANA ĐONDOVIĆ

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Episkopski savjet MCP

Episkopski savjet SPC u CG: Privremeno odlaganje molebana zbog ozbiljnosti opšte zdravstvene situacije u zemlji

Uoči sjutrašnje nedjelje 5. jula i u njoj najavljenih molebana u crkvenim portama širom Crne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *