nedelja , mart 29 2020
Početna / Vijesti / Politika / Bošković i Golubović razgovarali o budućim projektima u Pljevljima

Bošković i Golubović razgovarali o budućim projektima u Pljevljima

Ministar odbrane Predrag Bošković danas je boravio u radnoj posjeti Pljevljima. Ministar Bošković je se u sklopu posjete razgovarao i sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem.

Nakon sastanka predsjednik Opštine i Ministar odbrane su dali izjave za medije.

Predsjednik Opštine je prilikom obraćanja dobro posjećenom medijskom presu rekao da je sa Ministrom odbrane razgovarao o nekoliko otvorenih projekata vezanih za opštinu Pljevlja, a prije svega za izgradnju stanova za pripadnike Vojske Crne Gore. Posao je počeo da se radi i pripadnici Vojske su već angažovani na ukljanjanju postojećih objekata u Malom logoru. Opština je angažovana oko izrade projektne dokumentacije i stvaranja urbanističkih uslova da bi taj projekat počeo sa realizacijom. U okviru razgovora definisani su određeni rokovi, gdje bi vrlo brzo u jeku građevinske sezone trebali da počnu radovi na izgradnje objekta sa stanovima za pripadnike Vojske Crne Gore. Te lokacije su takođe interesantne za izgradnju stanova za službenike ostalih javnih službi u Pljevljima, zaposlene u prosveti, policiji, sudstvu, tužilaštvu tako da bi u ovoj godini bila dinamična građevinska sezona na prostoru Malog logora koji je u vlasništvu države, a dat na korišćenje Vojsci Crne Gore. Da bi posao bio kvalitetniji i jednostavniji razmatran je dogovor kako da određene naknade oko komunalnog opremanja zemljišta budu “prebijene” sa ustupanjem prostora koji je u vlasništvu države Crne Gore, a datim na korišćenje Vojsci Crne Gore vezane za Veliki logor a koji koriste opštinske službe. Takođe se razgovaralo o promovisanju Pljevalja kao lokacije za aktivnosti Vojske Crne Gore, a predsjednik opštine je takođe pozvao sugrađane da se odazovu na konkurs za služenje vojnog roka kako bi i na taj način obezbjedili uslove za zaposlenje u narednom periodu.

Zatim se prisutnim predstavnicima medija obratio ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković. On je naveo da Vojska Crne Gore i opština Pljevlja imaju dugoročnu odličnu saradnju. Tradicija vojske u ovom gradu je nekoliko decenija ako ne i vijekova tako da se zajedničkim naporima može učiniti kvalitetniji život ne samo pripadnicima VCG nego i svim građanima opštine Pljevlja. Takođe je istakao da sa zadovljstvom može reći da je danas udaren kamen temeljac, kad je u pitanju prva stambena zgrada zaposlenima u Vojsci sa mjestom rada u Pljevljima na lokaciji Malog logora iznad Bolnice. Vojska je već preduzela određene aktivnosti na uklanjanju onih dotrajalih objekata koji su tu već decenijama i da na taj način stvori uslove za početak izgradnje ne samo za pripadnike VCG već i za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva, sudstva, prosvete. Čitav taj prostor je predodređen od strane opštine za stambeni prostor. Vojska Crne Gore će i komunalnom preduzeću u Pljevljima donirati dva kamiona koja će biti upotrebljena za čišćenje snijega. Takođe je VCG raspisala konkurs za prijem vojnika po ugovoru, u radni odnos na godinu dana, sa mogućnošću produženja ugovora i taj konkurs traje do 27 januara. Za kasarnu u Pljevljima je predviđeno 10 radnih mjesta. Tokom narednih dana biće raspisan konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju 3 mjeseca, april, maj i jun mjesec, uz određenu nadoknadu, koji mladim ljudima pruža mogućnost da steknu određena vojna iskustva.

BOŠKOVIĆ-GOLUBOVIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZVOR: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Demokrate klub odbornika Pljevlja

DEMOKRATE PLJEVLJA: Vlada da obezbjedi isplate zakašnjelih zarada radnicima „Vektre Jakić“ i drugih preduzeća u Pljevljima

Socio-ekonomske mjere Vlade Crne Gore koje su usvojene 19. marta ove godine ne djeluju niti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *