utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Božoviću određeno zadržavanje, sumnjiče ga za stvaranje kriminalne organizacije

Božoviću određeno zadržavanje, sumnjiče ga za stvaranje kriminalne organizacije

Predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Kako je ranije kazao portparol SDT-a i tužilac Vukas Radonjić, na teret mu se stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Video: Marko Terzić

Nešto prije 20 sati Božović je sproveden u SDT na saslušanje. Nakon toga tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata. 

Kako je saopštio Radonjić, prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi.

„Lice lišeno slobode će biti sprovedeno državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku“, kazao je portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Božović je oko 13 sati došao u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja. On je napustio prostorije SPO sa lisicama na rukama oko 15 časova.

Advokat Mila Božovića Miroje Jovanović kazao je da nije službeno upoznat sa navodima koji mu se stavljaju na teret.

„Tužilaštvo je meni, kao izabranom braniocu, zabranilo da ostvarim kontakt sa branjenikom. Zamislite to. Nijesam se vidio po izričitom nalogu postupajućeg specijalnog tužioca. Ja kao branilac nijesam službeno upoznat sa navodima koje mu se stavljaju na teret. Ovo je dio nekih političkih igara, ali narednih dana biće više odgovora nego pitanja“, naveo je Jovanović ispred prostorija SPO.

Jutros su po nalogu SDT-a počele policijske akcije hapšenja određenih lica u više crnogorskih opština. Božović je uhapšen u porodičnoj kući, a pretresen je i njegov kabinet u Opštini Budva.

Božović je, prema saznanjima TVCG, priveden u okviru akcija sprovedenih nakon što je formiran predmet zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Državni tužilac i portparol Vukas Radonjić ranije je kazao da po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona (EUROPOL), Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta.

Milo Božović Milo Božović (Foto: RTCG)

„O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mjera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaviještena“, kazao je Radonjić.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) naložilo je hapšenje više osoba u nekoliko crnogorskih gradova. Akcija je počela jutros u četiri sata.

Prema nezvaničnim saznanjima TVCG, jedan od ta dva predmata odnosi na šverc velike količine droge.

Božović je kao član koalicije za Budućnost Crne Gore podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva 30. decembra 2022. godine a ponovo izabran 9. januara ove godine.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vozači oprez: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Putevi u Crnoj Gori su danas mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena. Vozačima se savetuje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.