nedelja , maj 26 2019
Početna / Vijesti / Društvo / Braća Kljajevići dobitnici Plakete zaštite i spašavanja

Braća Kljajevići dobitnici Plakete zaštite i spašavanja

kljajevici

Braća Đole i Slavko Kljajević iz Đurđevića Tare dobitnici su Plakete zaštite i spašavanja koju dodjeljuje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Braća Đole i Slavko Kljajević iz Đurđevića Tare godinama su volonterski aktivni na spašavanju iz kanjona rijeke Tare. Veliki je broj ljudi koji su danas živi zahvaljujući brzoj i spretnoj intervenciji braće Kljajević u ekstremnim uslovima kanjona. Nastanjeni su na ivici kanjona rijeke Tare i učestvuju u spašavanju prilikom svih nesreća koje se dese u kanjonu. Nerijetko se bore sa mutnom i nabujalom Tarom rizikujući svoje živote iako dobro znaju ćudi ove rijeke koja je nemilosrdna – stoji u odluci Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja.

Predlog za dodjelu plakete braći Kljajević uputilo je NVU “PV Informer” iz Pljevalja.

Pored braće Kljajević Plaketu zaštite i spašavanja dobili su Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin i Darko Vujošević, potshumno.

Plaketa će braći Kljajević biti uručena 1. marta 2019. godine prilikom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Biro-rada

Učenici OŠ „Salko Aljković“ nagrađeni na konkursu Zavoda za zapošljavanje

Zavod za zapošljavanje Crne Gore tradicionalno organizuje nagradni konkurs iz profesionalne orijentacije na temu „Moje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *