ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Breznica postala ružno lice grada

Breznica postala ružno lice grada

Biser grada po kome su Pljevlja poznata jeste rijeka Breznica. Iako je prošle godine vršeno čišćenje korita, šišanje trave još uvijek nije zablistala u punom sjaju. Pored novih cvjetnjaka, koje je uradilo Zelenilo, još uvijek nije uređen svaki dio obale.

Svi Pljevljacu se zgražavju plastičnih kesa u koritu Rijeke. Na društvenim mrežama se vodi polemika je li Rijeka takva zbog nekulture građana ili što komunalna inspekcija ne radi svoj posao, ne kažnjava izgrednike.

„Bas zalosno nikada se nece opametiti to ce uvijek raditi cudi me da nema sporeta kako znaju bacati fujj to je odraz kulture“, kategorični su pojedini sugrađani.

Iskustvo sa Zapada da je tamo sve preko novčanika i sledi kazna kada se baci nešto nepravilno – bićeš dobro kažnjen “ to je evropski a mi nismo tako spremni u ovim našim uslovima plate bijedne još nam fale kazne“.

Drugi navode da ne treba biti kulturan zbog kazni, već zbog sebe i očuvanja prirode.

Svaki komentar može biti istinit. Međutim, veoba bitnu činjenicu ne vide sugrađani a to je da se četiri kontejnera nalaze tik uz obalu rijeke  Breznica i to na dvije lokacije – na gradskoj pijaci i na mostu u Ul. 1.decembra. Kontejneri se prazne određenim danima a svako duvanje vjetre donosi do raznošenje kesa, koje završe i u vodi.

U svim uređenim sredinama kontejneri se u gradu ne mogu ni primjetiti a kod nas se šepure na istaknutim mjestima. U svakoj kući Kanta za smeće nije na vidnom mjestu ali u Pljevljima jeste. Za pohvalu su podzemni kontejneri koje je Čistoća postavila ali nije što se nalaze na ulazima u zgrade i na vidnim mjestima, posebno pored rijeke, kada već postoje kante za otpatke.

IMG_20220715_142440 IMG_20220715_142136 IMG_20220715_142118 IMG_20220715_142048

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

​Loša organizacija odgodila isporuku peleta Pljevljacima

​Za subvencionisani pelet prijavilo se 1.150 domaćinstava,a dobilo ga je 285, tvrde u lokalnoj upravi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.