četvrtak , februar 25 2021
Početna / Vijesti / Politika / Brnabić: Vučić se u subotu sastaje sa Srbima iz CG i Republike Srpske

Brnabić: Vučić se u subotu sastaje sa Srbima iz CG i Republike Srpske

KAZALA DA JE SITUACIJA U REGIONU NESTABILNA

„Vučić će razgovarati u subotu sa njima kako na najbolji način da im pomogne i da ih podrži, ali i kako da mi pokušamo dalje da smirujemo situaciju u regionu, nama ovo najmanje odgovara“, rekla je Brnabić

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić (Foto: Twitter)

 

 

Kaže je više puta rekla da ovo što se dešava u regionu najmanje odgovara Srbiji, jer je zemlja prošla kroz teške reforme i ostvarila u prethodne dvije godine privredni rast od 4,4 odsto i 4,2 odsto.

„Vidimo potpuno drugačiji imidž Srbije i da bi nastavili da tako da rastemo potreban nam je stabilan region“, rekla je Brnabić, ukazujući da je ovo mali region u kome se svaka nestabilnost odražava i na našu zemlju.

Onda manje ljudi želi da investira, a predsjednik Vučić već godinama radi na podizanju kredibiliteta naše zemlje, kazala je premijerka.

„Svaka nestabilnost u regionu može da ugrozi naš brzi razvoj. Zato se trudimo i predsjednik i ja da sve signale koje dajemo budu odmjereni i umjereni i da dalje gradimo staiblnost, a ne nestabilnost. Trudimo se da budemo odgovorni i da zaštitimo naš narod gde god živio. To je naša ustavna obaveza i dužnost i misli mda to radimo na najbolji način“, rekla je Brnabić

Dodala je da će zato Vučić razgovarati sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske kako bi se vidjelo kako može da ih podrži i kako da pokušamo da smirimo situaciju u regionu.

„Kada ne činite dovoljno u oblasti reformi, najlakše je imati nestabilnsot i reći da je to zbog političke situacije. Sa druge strane, Srbija je izvoznik staibnosti, ne zato što imamo veliko srce, a imamo ga, već zato što je to u interesu naših građana“, naglasila je premijerka Srbije.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav-Bojovic

Najočigledniji kriminal i frapantna dozvola Privrednog suda da „Vektra Jakić“ i dalje eksploatiše pljevaljske šume

Ako postoji oblast u kojoj je potrebna radikalna promjena pristupa i politike, bez odlaganja i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *