četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Brutalne zloupotrebe vlasti i privilegija pripadnosti opoziciji

Brutalne zloupotrebe vlasti i privilegija pripadnosti opoziciji

Juče je većinom glasova vladajuće koalicije izabran presjednik Skupštine opštine Pljevlja. Sa žaljenjem konstatujemo da je proces brutalnih zloupotreba, prekrajanja izborne volje građana, ucjena, pritisaka i fizičkih napada na članove i funkcionere  Demokrata, današnjim izborom doživio svoju kulminaciju.

Nakon što je nelegitimna većina, razbijena u nekoliko interesno sukobljenih frakcija, napokon uspjela da postigne konsenzus oko presjednika Skupštine, danas su uspjeli da nakon brutalnog kršenja Statuta i poslovnika izaberu presjednika Skupštine.

Valja napomenuti da su odbornici Demokrata podržali predlog da glasanje za pred

sjednika Skupštine bude javno, kako bi pred očima građana pokazali da je pripadnost opozicionim odborničkim redovima privilegija i da se za predloge DPS-a ne može glasati nikako drugačije osim protivljenja svakom predlogu vladajuće većine, bez obzira na njihova personalna rješenja.

Takođe, ono što predstavlja izvjesan kuriozitet je činjenica da je dio odbornika koalicija „Za spas Pljevalja“ (koju čine DNP, Pokret za Pljevlja i Prava Crna Gora) i „Da Pljevljima svane“ (Nova Srpska Demokratija- SNP – PzP) podržao izbor, odnosno bio uzdržan prilikom izbora Dragiše Sokića za presjednika Skupštine. Ovog puta ne bi smo donosili nikakve zaključke nakon pomenutih postupaka trojice odbornika opozicije, već ostavljamo opoziciono orjentisanim građanima Pljevalja da sami donesu zaključke. Nadamo se da je ovakva odluka dijela opozicionih kolega samo pojedinačan slučaj i očekujemo da će ubuduće na kadrovske predloge nelegitimne vlasti biti isključivo protiv.

Saopštenje za javnost Demokrata Crne Gore

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanić: 24. oktobra probudicemo se u demokratskim, ujedinjenim i pravim Pljevljima!

Predsjednik Pokreta za Pljevlja, doktor Novica Stanić naglasio je da u ovoj koaliciji nema velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.