ponedeljak , septembar 28 2020
Početna / Vijesti / Sport / Čakar: Nećemo dozvoliti da Rudar propadne

Čakar: Nećemo dozvoliti da Rudar propadne

Odbačeno gvožđe je pretvoreno u zlato tako je emotivni napadač Vule Vujačić za DN opisao jesen Rudara, koji je osvojio 21 bod na 19 utakmica stacioniravši se na sedmom mjestu koje garantuje opstanak.

A pored stručnog štaba na čelu sa Edisom Mulalićem i igrača najzaslužniji za odličan rezultat je sportski direktor Damir Čakar. Međutim, fudbalski najpriznatiji “pljevaljski sin” nije bio samo direktor, već sve. Pronašao je trenera i ekipu par dana prije početka sezone, davao im podršku, “gurao” ih sa svojim novcem.

I sada je u situaciji kada je finansijsko stanje očajno uspio da pojača tim sa Nikolom Stijepovićem i Nemanjom Markovićem, sačuva Igora Ćukovića, dok se dogovor sa Benjaminom Kacićem izjalovio.

“To je to što se tiče igrača i uspjeli smo da uradimo što smo mislili. Naravno, sve u skladu sa našim mogućnostima. Kacić nas je napustio zbog nekih porodičnih stvari, dok je ostanak Ćukovića za nas najveće pojačanje. Mislim da je jedan od najboljih igrača lige, drago mi je što će biti komandant odbrane na proljeće”, rekao je Čakar za Dnevne novine.

  Kao igrač je prošao sve, kao skaut Partizana je vjerovatno vidio sve, bio je sportski direktor Rudara jedno vrijeme, ali nikada se nije našao u situaciji kao pred početak sezone.

  “Samo ja znam kroz šta sam prošao tokom prethodnih četiri pet mjeseci. Kada sam došao nisam imao ni igrače, ni trenera. Prijatelji su mi govorili da se ne upuštam u sve to kako se ne bih blamirao i kaljao svoje ime. Nisam ni slutio da je situacija toliko teška” prisjeća se Čakar.

  Sa “rudarima” je tokom jeseni izašao kao pobjednik, kao što je nekada ljevicom bacao u trans navijače Rudara, Partizana, Sutjeske… Ali problemi su se opet javili tokom zimske pauze.

  “Nismo išli na pripreme nigdje, pripremni period nismo prošli na pravi način, jer smo radili jednom dnevno. “Pogledalo” nas je vrijeme donekle, pa smo pomoćni teren iskoristili na najbolji način koliko smo mogli, jer je 15 dana bio pod snijegom. To što smo mogli i što je šef zamislio, sproveo je na svoj način” Zbog snijega “rudari” su odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu (pobjeda nad Ibrom 3:1), radili su daleko od očiju javnosti, a to znači da će najtrofejniji tim u državi biti nepoznanica za sve na proljeće. Pa i za sebe…

  “Vjerovatno. Ni sami ne znamo kuda plovi ovaj naš brod. Svaki dan sam tu, razmišljam o momcima i stručnom štabu i svaki dan dolazim do zaključka da su zaslužili sve pohvale i čestitke na urađenom. Stanje što se tiče igračkog kadra je bolje nego jesenas, ali to nam ne predstavlja nikakvu garanciju za proljeće. Svi su se pojačali, svi su “zategnuti’… Sve će nam otkriti proljeće, ali moramo da budemo optimisti”, širi Čakar pozitivan stav

  Rudar se u godini kada proslavlja 100 godina fudbala u Pljevljima susreće sa najtežom finansijskom situacijom u istoriji javna je tajna da Čakar daje svoj novac igračima. Ne želi da priča o tome, ali…

  “Ne pričam rado o tome, ali lično sam davao pare fudbalerima dva tri puta, gasio sam požar. I sada sam im dao da imaju neku akontaciju, jer su pošli kućama pošto su dobili dva dana slobod-
  no. Jednostavno, da prežive do naredne plate”, iskren je Čakar.

  Damir je vječiti borac. I neće dozvoliti da Rudar dodatno potone. Ali, finansijska pomoć je prijeko potrebna Pljevljacima…

  “Nadam se da će nam opština Pljevlja pomoći u skladu sa svojim mogućnostima i to koliko nam pripada. Iskreno se nadam da će neko prepoznati ovaj naš uspjeh. Međutim, želim da naglasim da neću nikoga da molim. Ako neko ne želi da prepozna šta su momci i stručni štab napravili, onda nema potrebe da dodatno pričam o tome”.

  Pljevaljski biznismeni i privrednici su okrenuli leđa Rudaru, a sponzorišu neke druge klubove. Međutim, to ne boli Čakara…

  “Svako ima svoje validno pravo. Sportista sam i znam da Pljevlja mogu da imaju dobru odbojku, rukomet, košarku, ženski fudbal je sada odličan… Pljevlja su grad sporta, uvijek su bila rasadnik talenata, uvijek je iskočio neki vrhunski sportista. I zašto bih uskraćivao nekome pravo? Ima prostora za sve, a opet kažem: nadam se da će neko prepoznati šta smo uradili” podvukao je Damir Čakar, koji je poručio da “fudbal ne poznaj e juče i da bi veliki uspjeh bio opstanak bez baraža”.

  Rudar proljeće otvara 18. februara protiv Grblja pod Golubinjom, a nakon jeseni imaju dva boda više od zone opstanka i osam od zone ispadanja.

   

  IZVOR: cdm.me: dnevnenovine

  About Pljevaljske Novine

  Pogledajte i

  FB_IMG_1597232407324

  Auto trka “ KUP Pljevlja“ 22.i 23. avgusta

  U organizaciji Auto moto kluba AP sport Pljevlja održaće se 22. I 23. Avgusta, međunarodna …

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *