utorak , decembar 1 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Čarkilović : U Pljevljima nema oboljelih od korona virusa, pod nadzorom 201 osoba

Čarkilović : U Pljevljima nema oboljelih od korona virusa, pod nadzorom 201 osoba

Proteklih dana se među građanima Pljevalja informacija da i u Pljevljima ima dvoje zaraženih građana od korona virusa.Iz tog razloga da se ne bi širile netačne informacije, na šta posebno upozoravaju državni organi,epidemiolog u Domu zdravlja u Pljevljima, Biljana Čarkilović je u razgovoru sa medijima saopštila da su dvije osobe bile pod sumnjom, ali su rezultati testova pokazali da nisu zaražene. U Pljevljima i Žabljaku  pod ljekarskim nadzorom i u samoizolaciji nalazi se 201 osoba.Od tog broja 14 osoba je sa područja opštine Žabljak.

Ono što zabrinjava je da se broj ljudi koji se nalaze  u samoizolaciji i pod ljekarskim nadzorom iz sata u sat povećava iz razloga što i dalje u grad pristižu građani opštine Pljevlja koji su boravili u inostranstvu.Očekuju se i novi građani koji preko konzularnih predstavništava u svijetu pokušavaju da obezbjede povratak u rodno mjesto.

Epidemiolog Čarkilović je do sad više puta ukazivala da mnogi građani Pljevalja ne poštuju preporuke o držanju distance, posebno dok čekaju u redovima za plaćanje računa ispred banaka, apoteka kao i tržnih centara.

Ona je apelovali na sugrađane koji imaju respiratornih zdravstvenih problema i sumnjaju na potencijalnu zarazu korona virusom, da ne dolaze odmah u zdravstvene ustanove, već da se prvo jave na dežurne telefone : 052- 321 995, 067 -265 567 I 067- 611 847.

 

izvor: pvinformer.me

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

te

Vlade usvojila Informaciju o zaključivanju aneksa 1 ugovora o korišćenju sredstava za realizaciju projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ za remedijaciju lokacije Pljevlja

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 19. novembra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *