nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / ČAVIĆ: Čekaju se rezultati za 25, do sada testirano 679, u samoizolaciji 319 građana Pljevalja

ČAVIĆ: Čekaju se rezultati za 25, do sada testirano 679, u samoizolaciji 319 građana Pljevalja

Danas se zamjenik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Goran Čavić obratio predstavnicima medija povodom trenutne situacije u Pljevljima a vezano za pandemiju korona virusa.

U uvodnom obraćanju Čavić je ispred tima za zaštitu i spašavanje prenio potrebu da se građani naše opštine informišu o trenutnoj situaciji po pitanju pandemije COVID19. On je naglasio da se sastanci opštinskog tima održavaju redovno i po potrebi, nekad u užem, nekad u proširenom sastavu ali i da zbog situacije koja je aktuelna izbjegavaju velika grupisanja ljudi kako bi i sami članovi opštinskog tima zaštitili na taj način.

Što se tiče trenutne situacije u Pljevljima po pitanju pandemije Čavić je iznio najnovije zvanične informacije sa kojima raspolaže Opštinski tim a koji su dobijeni od epidemiološke službe. Ponovio je informaciju koja je poznata od juče da je u Pljevljima trenutno 59 pozitivno testiranih osoba na virus COVID19 a da se za još 25 čekaju rezultati. Do sada, u ovom drugom talasu bilo je 679 testiranih građana Pljevalja a da je trenutno u samoizolaciji njih 319 što ukazuje da se broj iz dana u dan povećava i nalaže što striktnije poštovanje mjera koje propisuje NKT.

Kada su u pitanju drugi organi koji se bave ovim problemom Čavić je potvrdio informaciju da je na Infektivnom odjeljelju Opšte bolnice jedan medicinski radnik bio zaražen virusom a da je odjeljenje dezinfikovano i opet vraćeno u funkciju.

Što se tiče lica koja su oboljela iz našeg grada u Opštoj bolnici u Nikšiću se nalazi 13 pacijenata, u našoj bolnici jedan a u Brezoviku 4 pacijenta. Kod pacijenata koji su smješteni u Brezoviku bolest je u povlačenju. Od 13 pacijenata koji su smješteni u Opštoj bolnici u Nikšiću dva pacijenta su sa težom kliničkom slikom ali nijesu na respiratoru dok ostali, njih 11 imaju povoljnu kliničku sliku. Pacijent koji je smješten u pljevaljskoj bolnici ima druge zdravstvene tegobe koje nijesu povezane sa virusom.

Cavić

Čavić je informisao da se od strane sanitarnog inspektora i policije dnevno kontroliše 30 do 40 lica koja su u samoizolaciji.

Istakao je da je bolnica u Pljevljima od strane Kliničkog centra dobila još jednog epidemiologa kao ispomoć.

Izvor PV informer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.