nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / CB PLJEVLJA: Nedjelja posvećena prevenciji saobraćajnih nezgoda

CB PLJEVLJA: Nedjelja posvećena prevenciji saobraćajnih nezgoda

Svake godine, posljednja nedjelja mjeseca aprila, posvećena je prevenciji povreda zadobijenih u saobraćajnim nezgodama, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme izazvane saobraćajnim nezgodama i njihovim posljedicama.

Takođe, ova nedjelja je posvećena sjećanju na poginula lica i povrijeđena u saobraćajnim nezgodama, njihovim porodicama, kao i onima koji su u svom poslu svakodnevno uključeni u prevenciju i spriječavanje saobraćajnih nezgoda ili u zbrinjavanju povrijeđenih lica.

Povodom navedenog, Centar bezbjednosti Pljevlja koristi priliku da upozna građane opštine Pljevlja sa najbitnijim podacima vezanim za saobraćajne nezgode i njihove posljedice, koje su se dogodile na teritoriji opštine Pljevlja.

U 2019. godini:

  • dogodilo se ukupno 104 saobraćajne nezgode, od čega su 42 imale za posljedicu povrijeđena lica, dok 62 bile sa materijalnom štetom,
  • ukupno je bilo 86 povrijeđenih lica u saobraćajnim nezgodama, od kojih je 29 zadobilo teške tjelesne povrede i 57 lake tjelesne povrede,
  • nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.

U toku 2019. godine, u Centru bezbjednosti Pljevlja, realizovano je i više akcija preventivnog karaktera, kao što su «Motocikl», «Stop za neregistrovana vozila», «Bezbjedan prevoz djece», «Pojas za sve», kampanja «Kad pijem ne vozim», a koje su imale za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

Imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori, koja je vezana za COVID – 19, pored dodatnih obaveza koje imaju u sprovođenju mjera u cilju zaštite zdravlja naših građana, policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja će kao i do sada i u narednom periodu nastaviti da prvenstveno preventivnim, ali i u skladu sa Zakonom i represivnim aktivnostima, doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, sa posebnim akcentom na ranjive kategorije učesnika u saobraćaju (djeca, starije osobe).

Centar bezbjednosti Pljevlja, još jednom apeluje na sve vozače i učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju i poštuju saobraćajne propise i da prilagode vožnju uslovima na putu, kako bi doprinjeli svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.