subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / CB Pljevlja sprovodi operativnu akciju „Petarda“

CB Pljevlja sprovodi operativnu akciju „Petarda“

U prostorijama Područne jedinice Pljevlja održan je sastanak operatvinog tima povodom akcije “Petarda”, kojoj su se odazvali predstavnici svih relevantnih institucija.

U cilju sprečavanja trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava, što za posledicu ima povređivanje, izazivanje požara i narušavanje javnog reda i mira naročito za vrijeme proslave novogodišnjih i božićnih praznika, u vremenskom periodu od 16. decembra 2019.  do  16. januara 2020. godine Centar bezbjednosti Pljevlja realizovaće operativnu akciju “Petarda”.

Pored službenika Centra bezbjednosti u akciju su uključeni službenici Granične policije, carine, nadležnih inspekcija, komunalne policije, predstavnici gradskih škola, Doma zdravlja, NVO sektora i medija.

Zamjenik komandira Centra bezbjednosti Pljevlja Žarko Potpara istakao je da su akcije” Petarda” prethodnih godina dale dobre rezultate tako da nije bilo ozbiljnih povreda.

“Policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja će u periodu od 16. decembra 2019. do 16. januara 2020. godine  u saradnji sa policijskim službenicima stanice Granične policije Pljevlja i drugim državnim organima i organima lokalne uprave i NVO sektora realizovati operatvnu akciju „Petarda“. Cilj akcije je da se kroz sprečavanje nelegalne prodaje i zloupotrebe pirotehničkih sredstava zaštiti zdravlje i bezbjednost ljudi i umanji njihova štetnost po materijalna dobra fizičkih i pravnih lica. Pojačano će se vršiti kontrola lica i prevoznih sredstava na graničnim prelazima, putnim pravcima i drugim javnim mjestima sa posebnim osvrtom na trgovinske radnje koje se budu bavile prodajom pirotehničkih sredstava naročito u dijelu zakonitosti njihove prodaje. Realizaciju ovih aktivnosti vršiće mješoviti timovi formirani od policijskih i službenika drugih državnih organa i organa lokalne uprave. Na kraju, apelujem na sve građane da vode računa  o tome gdje kupuju pirotehnička sredstva  kao i o načinu rukovanja istima“ – kazao je Žarko Potpara, zamjenik komandira CB Pljevlja.

Opšta je konstatacija da će se u akciju uključiti svi akteri kako bi bezbjednost i javni red i mir bili na nivou.

 

izvor: pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DANAS SE TREBA UZDRŽATI OD ZLIH MISLI: Danas je praznik Vere, Nade, Ljubavi i njihove majke Sofije,važno je da URADITE OVU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.