sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Čestitka Milana Lekića, predsjednika OO NSD, povodom predstojećih vaskršnjih praznika

Čestitka Milana Lekića, predsjednika OO NSD, povodom predstojećih vaskršnjih praznika

Predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja, Milan Mijo Lekić, čestitao je predstojeće vaskršnje praznike episkopu mileševskom g. Atanasiju, pljevaljskom monaštvu i sveštenstvu, kao i vjernicima  Srpske pravoslavne crkve, uz želju da ih provedu u zdravlju i svakom blagostanju.

„Neka vaskrsli Gospod podari svima mudrosti i strpljenja, da zajedno u slozi i ljubavi, istrajemo na putu koji nam je ostavio u zavjet Sin Božiji Isus Hristos. Putu života, besmrtnosti i vrline“, poručio je Lekić.
On je istakao da je godina za nama bila prepuna iskušenja koje je pravoslavni narod, uz Božiju pomoć, uspio da, uprkos velikom gubitku i brojnim pritiscima, prebrodi i da izađe kao pobjednik.

„Ostali smo bez dva velika duhovna autoriteta i učitelja: patrijarha srpskog g. Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija. Ovo je bila teška godina. Naša sveta apostolska crkva bila je izložena neviđenom progonu. Međutim, uz Božiju pomoć, naše sabranje u Hristu i molitveni krstonosni hodovi oličeni u veličanstvenim litijama, dali su nam snagu i mudrost, protiv kojih odnarođeni i anticrkveni bivši režim nije imao rješenje.

Zato, još jednom, u želji da provedete predstojeće praznike sa svojim najmilijima u zdravlju i radosti, i da zajedno i nepokolebljivo istrajemo u odbrani onih vrijednosti koje su nam ostavili naši slavni preci, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom: Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse!“, zaključio je u vaskršnjoj čestitki predsjednik OO Nove srpske demokratije Milan Mijo Lekić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Haris Đurđević novi načelnik Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“

Kolegijum Uprave policije je, sagledavajući potrebe službe, danas donio odluku o kadrovskim promjenama, saopšteno je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.