četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / CnB i SNP spremili predlog za rekonstrukciju Vlade; Abazović: Dobrodošli svi sem potpisnici današnje inicijative

CnB i SNP spremili predlog za rekonstrukciju Vlade; Abazović: Dobrodošli svi sem potpisnici današnje inicijative

„Potpisnici sporazuma su saglasni da se prave korekcije sporazuma u skladu sa dogovorom. Ovo je formalno proslijeđeno ostalim poslanicima“, rekao je premijer

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da su nakon sastanka došli do pisane inicijative za rekonstrukciju Vlade, koju je potpisalo devet poslanika liste „Crno na bijelo“ i Socijalističke narodne partije (SNP).

On je pročitao dokument u kome se, kako je rekao, navodi da potpisnici iskazuju spremnost za rekonstrukciju Vlade na sljedećim principima:

„Borba protiv kriminala i korupcije; reforme i priprema izbora; zajedničko rješenje oko imenovanja u pravosuđu; Vlada ostaje posvećena evropskom kursu i regionalnoj saradnji; izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koja dijele društvo“, kazao je Abazović.

foto: Tviter/GP URA

Istakao je da rekonstrukcija podrazumijeva učešće svih političkih aktera u Vladi, osim podnosilaca današnje inicijative (DPS, SD, SDP, LP, DUA).

„Potpisnici sporazuma su saglasni da se prave korekcije sporazuma u skladu sa dogovorom. Ovo je formalno proslijeđeno ostalim poslanicima“,

Na pitanje da li je predlog proslijeđen i Bošnjačkoj stranci, odgovorio je potvrdno.

Na dodatno pitanje šta ako manjine neće u Vladu odgovorio je da za sada jedna partija želi u Vladu, a ostalo će vidjeti u razgovorima.

Izvor-vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ŠARANČIĆ: BAVLJENJE POLJOPRIVREDOM DA BUDE PRIVILEGIJA, A NE PREŽIVLJAVANJE

Za budućnost Pljevalja, pored energije iz sopstvenih izvora, kao uslova za pokretanja domaće industrije, neophodno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.