ponedeljak , april 22 2019
Početna / Vijesti / Društvo / Crveni krst poklonio odjeću i obuću djeci Romima

Crveni krst poklonio odjeću i obuću djeci Romima

Predstavnici OO Crvenog krsta Pljevlja posjetili su romsko naselje na Trlici i podijelili odjeću i obuću mališanima (27. spetembar).

Nešto odjeće i obuće podijeljeno je i starijim stanovnicima naselja a ovom akcijom Crveni krst je obilježio  početak druge faze projekta „Poboljšanje pristupa dječijim i socijalnim pravima za domicilne i raseljene Rom“ koji opštinska organizacija sprovodi u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Unicefom.

– Cilj projekta je da se pripadnici ove populacije bolje upoznaju sa pravima i obavezama iz oblasti socijalne i dječije zaštite što bi značajno doprinjelo njihovu integraciju u društvo. Jedanaesta manifestacija „Trku za srećnije djetinjstvo“ biće održana 1. oktobra u 10 časova. Učestovaće sve osnovne škole sa područja opštine , odnosno preko 400 učenika,a posebna atrakcija će biti trka mališana iz predškolskih ustanova – saopšteno je iz Crvenog krsta.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Legalis polaznici španskog

“Legalis” doprinio neformalnom obrazovanju mladih

NVO “Legalis” realizovala je projekat “Osnaživanje mladih kroz neformalno obrazovanje”. Cilj projekta je bio povećanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *