četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Da li bi novac za pljevaljsku bolnicu bio preusmjeren da je premijer Milojko Spajić?!

Da li bi novac za pljevaljsku bolnicu bio preusmjeren da je premijer Milojko Spajić?!

Koliko puta smo u prošlosti bili zaobiđeni za investicije koje su nam prijeko potrebne? Zašto smo 30 godina izgubili skoro polovinu stanovnika? Koliko priča smo čuli o smrti najbližih zbog loše zdravstvene njege u OB Pljevlja? Koliko ljudi je umrlo od bolesti izazvanih zagađenjem kom su Pljevljaci izloženi godinama? Zašto smo se godinama plašili da tražimo ono što nam pripada? Zašto su skoro svi pljevaljski rukovodioci gledali propadanje našeg grada i ćutali? Mnogo je pitanja bez odgovara. Svemu pomenutom dolazi kraj i nikada više nećemo dozvoliti povratak na staro, jer nastavak realizacije ranije stečenih navika je simbol propadanja Pljevalja.

Višedecenijsko propadanje pljevaljskog zdravstva nastavljeno je još jednim pogrešnim potezom Vlade Crne Gore. Svjedočimo ovih dana da je Vlada premijera u tehničkom mandatu gospodina Abazovića nastavila koracima DPS-a koja je u nedostatku sredstava za investicione projekte u Rožajama i Nikšiću odlučila da na najlakši način obezbijedi sredstva uzimajući od Pljevljaka koji su valjda naučeni da ćute.Uskraćeni smo za sredstva koja su bila opredijeljena budžetom a odnosila su se na zamjenu hiruških instrumenata koji su stari više od pola vijeka, hitnu nabavku aparata za sterilizaciju, porođajnog stola, pumpi i opreme za laparaskopiju. Koji su projekti važniji Vladi Crne Gore  od osnovne opreme bez koje pljevaljska bolnica ne može da funkioniše? Ovim putem pružamo punu podršku direktoru OB Pljevlja dr Saši Grboviću i svima koji pokušavaju da spase zdravstveni sistem u Pljevljima.

Opštinski odbor PES u saradnji sa novom Vladom Crne Gore na čelu sa gospodinom Spajićem zaustaviće i trajno promijeniti odnos Vlade prema Pljevljima. To je ono što obećavamo građanima Pljevalja i ovim putem ih pozivamo da svi bez obzira na vjersku i političku pripadnost budemo jedinstveni u borbi za zdravija i bolja Pljevlja.

Pokret Evropa Sad Pljevlja!

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.