subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / „Da Pljevljima svane“: Neistine koje plasira DPS kako bi na drugog prebacila greške

„Da Pljevljima svane“: Neistine koje plasira DPS kako bi na drugog prebacila greške

Tri velike neistine koje DPS godinama plasira javnosti kako bi na drugog prebacio svoje greške su: da je u vrijeme kada je predsjednik Opštine bio doktor Miloje Pupović propao projekat toplifikacije Pljevalja, da je u isto vijeme zaustavljena rekonstrukcija Doma kulture i da je prije toga dok je predjednik Opštine bio Filip Vuković, opozicija kao skupštinska većina, podržavala ogromno zaduživanje opštine.

Prva od ovih neistina srušena je sinoć u debati na TV Pljevlja kada je nedvosmisleno dokazano da je od ponuđenog projekta odustala Evropska banka za obnovu i razvoj zbog nekredibilnosti partnera „Vektre Jakić“ koja je tada bila u stečaju, a ne zbog stava tadašnje izvršne vlasti. Pokušaj da se još jednom plasira sto puta ponovljena neistina nije uspio, a istu sudbinu će doživjeti ovih dana i druge dvije. Naime, prema Nalazu revizorske kuće „Reviko“ iz 2011. godine, lokalna uprava na čijem čelu je bio Filip Vuković u više slučajeva je kršila Zakon o budžetu i Zakon o finansiranju lokalne samouprave. Pored ostalog tom prilikom revizor je utvrdio da je tadašnji predsjednik opštine suprotno zakonu i bez saglasnosti Vlade zadužio Opštinu mnogo više nego što je to dozvoljeno Zakonom; da je Opština kreditno zadužena 2.200 000 evra bez saglasnosti Skupštine opštine i da su sredstva od primljenih donacija za adaptaciju Doma kulture nenamjenski trošena. Tada je utvrđeno da eksproprijacija zemljišta u Otilovićima koju je izvršila lokalna uprava u iznosu od 850.000 evra urađena bez saglasnosti Skupštine opštine i da je tadašnji sekretar za finansije izdao potvrdu o obezbijeđenim sredstvima za te namjene u iznosu od oko 550.000 evra iako ta sredstva nisu bila obezbijeđena u Budžetu.  Treća neistina koju godinama plasira DPS je da je sadašnja opozicija blokirala rekonstrukciju Doma kulture. Istina je da je DPS započeo adaptaciju i rekonstrukciju Doma kulture bez pribavljene građevinske dozvole, za koje namjene je u periodu od 2007. do 2011. utrošeno 3.441.271,54 evra čime su prekršene odredbe Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, a predračunska vrijednost projekta duplo prebačena.

Ovih dana DPS će u svojoj gubitničkoj agoniji otvoriti Dom kulture koji narod zahvaljujući DPS-u već godinama naziva „Pljevaljska Zavala“, organizovati svoju promociju u njemu i prema tvrdnjama najupućenijih, dan nakon toga ponovo ga zatvoriti. Biće to jedan od poslednjih pokušaja da se Pljevljacima zadrži mrak na očima.

„Da Pljevljima svane“, zaokružite broj 4!

 

 

 

Pres služba

Koalicije NSD-SNPCG-PzP „Da Pljevljima svane- složno i iskreno naprijed“

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.