ponedeljak , maj 27 2019
Početna / Vijesti / Društvo / Dan dobrovoljnih davalaca krvi: priznanja za ljude otvorenog srca

Dan dobrovoljnih davalaca krvi: priznanja za ljude otvorenog srca

Povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi juče je u Domu Crvenog krsta održana svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja za 25 dobrovoljnih davalaca koji su dali krv 10, 20, 30, 40 i 50 puta.

Zoran Marković, predsjednik OO Crvenog krsta, istakao je da su dobrovoljni davaoci svojim primerom pokazali kako treba biti human i kako bi trebalo da se ophode i drugi članovi zajednice. Marković je naveo da Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji funkcioniše pri OO Crvenog krsta ima čime da se pohvali: članstvom, organizacijom, brojem davanja i količinom date krvi.

– Dobrovoljni davaoci krvi su ljudi otvorenog srca koji ispruže ruku kad god treba i koji pripadaju eliti humanosti. Ove godine između dva praznika bilo je 1033 davanja krvi i prikupljeno je oko 470 litara krvi. Prioritet dobrovoljnog davalaštva krvi jeste se održi, proširi i prenese mlađima. Apelujem na mlađe da daju krv – kazao je Marković čestitajući dobrovoljnim davaocima njihov dan uz želju da žive dugo na dobrobit njihovih porodica i onih kojima trebaju.

ck 1

ck 2

ck 3

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Biro-rada

Učenici OŠ „Salko Aljković“ nagrađeni na konkursu Zavoda za zapošljavanje

Zavod za zapošljavanje Crne Gore tradicionalno organizuje nagradni konkurs iz profesionalne orijentacije na temu „Moje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *