ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Dan osoba sa Daunovim sindromom

Dan osoba sa Daunovim sindromom

U JU Dnevni centar Pljevlja obilježen je Dan osoba sa Daunovim sidromom. Ovo je bila prilika i da uručimo nagrade za najbolje fotografije na konkursu „ŠARENE ILI RAZLIČITE ČARAPE“ i ugostimo drugare iz vrtića i osnovnih škola. Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće na pomenutom konkursu, a posebnu zahvalnost dugujemo NVO „Žuti leptir“ iz Nikšića, JU „Dom starih“ Pljevlja, JU Zavičajni muzej Pljevlja, JPU „Eko bajka“ Pljevlja, kao i najmlađoj učesnici na konkursu Dariji Spajić. Do 21. marta u 10:00h pristiglo je više od 60 fotografija sa 27 adresa.
Čestitamo drugarima koji su osvojili prva tri mjesta:
I mjesto – Odjeljenje I-3 OŠ „Salko Aljković“ PU Guke
II mjesto – Vaspitna jedinica „Đepeto“ starija vaspitna grupa
II mjesto – Učenici IV i V razreda OŠ „Mihailo Žugić“
III mjesto – Odjeljenje I-1 OŠ „Boško Buha“
III mjesto – Tamara i Helena Peruničić

Prisutne je pozdravio v.d. direktora JU Dnevni centar Pljevlja Goran Leovac koji je rekao nešto više o obilježavanju dana osoba sa Daunovim sindromom i istakao značaj stvaranja društva jednakih mogućnosti. Napomenuo je da je različitost društva njegovo najveće bogatstvo, a ne nedostatak.

Predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš uručio je nagrade najboljima na fotokonkursu, pozdravio prisutne i pozvao ih da zajedno gradimo društvo bez predrasuda i diskriminacija. Sekretarka sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja Sanja Đondović uručila je posebne zahvalnice učesnicima fotokonkursa.


Na samom kraju djeca iz JU Dnevni centar Pljevlja uručila su zahvalnice za izuzetan doprinos našem radu: predsjedniku opštine Pljevlja dr Dariju Vranešu, sekretarki sekretarijata za sport i mlade Milici Sekulić i sekretarki sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja Sanji Đondović.
Veliko hvala u ime svih drugara iz JU Dnevni centar Pljevlja svima koji su nam se pridružili u obilježavanju 21. marta – Dana osoba sa Daunovim sindromom.

izvor Dnevni centar

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pripremaju papire za deponiju u Šumanima

Više od 40 godina pepeo i šljaka, nusprodukti rada Termoelektrane Pljevlja, odlažu se na Maljevcu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.