sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Dan zdrave hrane

Dan zdrave hrane

Juče je u Hotelu „Pljevlja“ NVU „Zdravo zrno“ u okviru projekta „Misli organski“ organizovalo manifestaciju „Dan zdrave hrane“.

Na besprekorno uređenim štandovima osim hrane i raznih organskih žitarica prisutni su imali priliku da vide i proizvode od ljekovitog bilja.

Na manifestaciji je prikazan film o organskoj proizvodnji, a Merisa Čekić, iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, održala je predavanje o značaju organske hrane.

Budimir Bajčetić, sekretar Sekretarijata za privredu, naglasio je da su Pljevlja vodeća po proizvodnji organskih žita u Crnoj Gori.

– Ova manifestacija se održava u gradu – lideru po proizvodnji organskih žitarica u Crnoj Gori. Oko 30 proizvođača sa preko 100 ha posijanih organskih žitarica u prošloj godini dali su nam za pravo da prepoznamo ovu proizvodnju, a i opština i država su prepoznali značaj organske proizvodnje – kazao je Bajčetić.

Željko Macanović, predsjednik NVU Zdravo zrno“, istakao je da se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna.

– Cilj našeg projekta je podizanje svijesti organskih proizvođača i građana o značaju organske hrane – kazao je Macanović.

Projekat je dobio finansijsku podršku u okviru Regionalnog  programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.

milsi organski 1

 

milsi organski 2

milsi organski 3

milsi organski 4

milsi organsko 5

milsi organski 6

milsi organsko 7

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.