četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Danas na snazi crveni meteoalarm

Danas na snazi crveni meteoalarm

Najavljeno nevrijeme, olujni vjetar i kiša

U centralnim i južnim predjelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa će ovo područje biti pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vjetar.

Crveni alarm znači upozorenje na vrlo opasne vremenske pojave. Prognozirane opasne vremenske pojave javljaju se izuzetno rijetko, a takvog su intenziteta da mogu uzrokovati veliku materijalnu štetu i biti vrlo opasne po ljude i životinje.

Savjetuje se povećan oprez, te stalno praćenje vremenske prognoze.

U centralnim i južnim predjelima očekuje se jaka kiša i obilna količina padavina, na primorju i u višim kontinentalnim predjelima, naročito u planinskim oblastima na sjeveru, očekuje se vrlo jak južni vjetar, povremeni udari južnog vjetra imaće olujni karakter.

“Kao direktna posljedica dejstva ove značajne meteorološke situacije (zbog obilne količine vode i jakog južnog vjetra), potencijalno su moguće i određene posljedice”, saopštili su iz Direktorata.

Sinoć je, zbog jakih padavina, u Brajićima došlo do odrona, zbg čega vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji kako na kopnu tako i na moru.

“Obavještenje je poslato svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja radi podizanja nivoa operativne spremnosti i eventualnog operativnog djelovanja”, navode oni.

izvor: cdm.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kod Šavnika uhapšen Pljevljak zbog droge

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su zajedno sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.