nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Danijel Živković v.d. predsjednika DPS-a; Đukanović: Nismo zadovoljni rezultatom izbora

Danijel Živković v.d. predsjednika DPS-a; Đukanović: Nismo zadovoljni rezultatom izbora

Na sjednici je ozvaničena odluka lidera te partije Mila Đukanovića da se povuče sa mjesta predsjednika stranke

Đukanović je, na konferenciji za novinare nakon sjednice, rekao da nijesu zadovoljni rezultatom predsjedničkih izbora, ali da DPS ne posustaje u svom optimizmu koji je, kako je naveo, vrlo realan i utemeljen.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na sjednici je jednoglasno podržao Danijela Živkovića za vršioca dužnosti predsjednika partije.

Na sjednici je ozvaničena odluka lidera te partije Mila Đukanovića da se povuče sa mjesta predsjednika stranke.

Vjerujemo da je naš sistem vrijednosti superioran, vjerujemo da društvo ima pravo na sezonsko lutanje, rekao je Đukanović.

Kako je naveo, DPS uvažava poruke građane, i na današnjoj sjednici su razgovarali koji bi potez trebalo da naprave.

– I povukli smo ga tako što sam se ja povukao sa dužnosti predsjednika. Moja je odluka da se povučem sa čela stranke što je GO prihvatio i odlučio da Živković bude izabran za predsjednika, kazao je Đukanović.

Biografija Danijela Živkovića

Danijel Živković je rođen 15. avgusta 1987. godine u Pljevljima. Završio je Pravni fakultet i specijalizirao na ustavno pravno političkom smjeru.

Svoje radno iskustvo započeo je kao Samostalni savjetnik III – pripravnik, u Službi za kadrovske poslove Opštine Pljevlja, nastavio u Rudniku uglja AD Pljevlja, kao referent za pravne poslove u Službi za pravne poslove. Obavljao je i poslove Samostalnog savjetnika III – za kadrovske poslove u Službi za kadrovske poslove i ljudske resurse, Opštine Pljevlja.

Takođe bio je i odbornik u Skupštini opštine Pljevlja od 2014. godine gdje je bio član Odbora za izbor i imenovanja, kao i član Odbora za statut i propise, kao i predsjednik Odborničkog kluba DPS, SD, BS Pljevlja.

Od 1. jula 2017. godine poslanik je u Skupštini Crne Gore, gdje u 26. sazivu obavlja funkciju i član Ustavnog odbora, Zakonodavnog odbora i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Aktuelni je šef Kluba poslanika DPS Crne Gore, član Ustavnog odbora, član Odbora za antikorupciju, član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), kao i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Osim svega navedenog kao dugogodišnji član DPS-a obavljao je različite partijske funkcije. Bio je predsjednik Savjeta mladih DPS Pljevlja, član OO i IO DPS Pljevlja kao i član Glavnog odbora DPS Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Živković je jedan od namarkatnijih predstavnika mlade i srednje generacije.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.