ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Danilović: Ako nešto treba bez obzira na ishod pregovora, onda je besmisleno i unižavaju se pregovarači

Danilović: Ako nešto treba bez obzira na ishod pregovora, onda je besmisleno i unižavaju se pregovarači

„Makar jednom se ponašajte državnički, a ne sitno-sopstvenički. Makar jednom bez diktata i dirigovanja sa strane“, poručio je Danilović

Lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović ocijenio je da ako nešto treba da se uradi „bez obzira na tok i ishod političkih pregovora“ onda je pregovaranje besmisleno i unižava sve koji pregovaraju.

Danilović je reagovao na izjavu političke direktorke Građanskog pokreta URA i ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković-Đurović da Dritan Abazović treba da ostane na mjestu predsjednika Vlade Crne Gore, bez obzira na tok i ishod političkih pregovora.

Prema njegovim riječima, „užasno je neozbiljno i nekorektno prema javnosti fingirati bilo kakav dijalog“, a posebno onaj ili one od kojih ljudi očekuju veliki dogovor i novi put.

Gospođa Novaković – Đurović zna da ovakve poruke ruše dijalog „stare većine“ koja se već dva puta sastala i odlučila da ide dalje i to ubrzano do novog dogovora. „Bez obzira na tok i ishod političkih pregovora“? Čemu onda pregovori? I čemu ista matrica – jedno radiš, drugo govoriš, a treće sviđaš? URA ima svoje pregovarače na sastancima pa neka gospođa Novaković – Đurović kaže njima šta treba da govore i kako da se ponašaju, ili neka i sama dođe na sastanak“, navodi se u reagovanju ldiera UCG.

Poručio je da makar jednom „ozbiljnu stvar uradimo ljudski, iskreno, kroz dijalog, bez zacrtanih meta i spinova“, dodajući da je svaki obrazloženi stav legitiman ali da postoji mjesto gdje ga treba saopštiti i o njemu odlučiti.

„Makar jednom se ponašajte državnički, a ne sitno-sopstvenički. Ako nešto treba „bez obzira na tok i ishod političkih pregovora“ onda je pregovaranje besmisleno i unižava sve koji pregovaraju. Makar jednom bez diktata i dirigovanja sa strane“, zaključuje se u njegovom saopštenju.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države

„Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.