četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Danilović: Dokazujemo da ne zaslužujemo da vodimo državu

Danilović: Dokazujemo da ne zaslužujemo da vodimo državu

„Ako neko želi da uđe u izborni proces na mjestu tehničkog premijera – neka je sa srećom. Velika je čast zaslužiti da vas premijer dva dana napada bez mogućnosti da odgovore. Ali, kad je u pitanju Ujedninjena – nema mržnje i pakosti“, rekao je Danilović

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je danas nakon sastanka stare parlamentarne većine da ga je gotovo sramota što danas nema čega da se odrekne.

U Skupštini Crne Gore danas je održan novi – sedmi sastanak stare parlamentarne većine.

Sastanak je trajao 20-ak minuta.Sastanku predstavnika pobjedničkih koalicija na parlamentarnim izborima 2020. godine nijesu prisustvovali predstavnici koalicije „Crno na bijelo“ koju čine Građanski pokret URA i Savez građana CIVIS.

„Pitam se jesmo li pregovarali, jesam li još uvijek u dobrom zdravlju i pameti da popišem ko je šta tražio, je li ovo otpočinjanje nove runde pregovora. Koliko je kome stalo da ovih pregovora, pokazuje kako u tužnom pregovoru neke molimo da se vrate. Niti molim, niti insistiram. Svaki dan traje 24 sata, pa ćemo sjutra vidjeti šta su rezultati. Dokazujemo da ne zaslužujemo da vodimo državu“, kazao je Danilović novinarima u Skupštini.

On je dodao da Ujedinjena nije bila smetnja.

„Sve što su predložili smo prihvatili. Volio bih da Abazović otpusti glas kad sleti u Ameriku i kaže – idite i dogovorite se. Ako neko želi da uđe u izborni proces na mjestu tehničkog premijera – neka je sa srećom. Velika je čast zaslužiti da vas premijer dva dana napada bez mogućnosti da odgovore. Ali, kad je u pitanju Ujedninjena – nema mržnje i pakosti. Samo recite šta hoćete. Nemojte u danu kad se završavaju konsultacije da pokazujemo velimu širinu. Bilo je vremena, sačuvajmo malo dostojanstva“, istakao je Danilović.

On je rekao da u neozbiljnijem pregovaranju nisu učestvovali.

„Ovo što sam samo danas čuo, podrazumijevalo bi novi krug pregovora u koje bi ušli danas, a izašli sljedeće godine. Mnogi su pokazali slabe kvalifikacije ne da vode resore, nego i mnogo manje od toga. Ovo je bila jedna opšta žurka u kojoj je bilo važno ko će posljednji da izađe. Čekam poruku, pismo, avionsko, da kažu da traže šta im to nudimo. A ja ne znam šta oni traže. Ako vi iz medija saznate nešto više u vezi pregovora, javite mi“, kazao je Danilović.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Lekić: Kukavice i kriminalci iz DPS-a nas neće zaustaviti

Sa deponije pljevaljske političke scene juče se javila lokalna ispostava organizovane kriminalne bande. U njima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.