sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Beznadežna situacija u Pljevljima

Demokrate: Beznadežna situacija u Pljevljima

Beznadežna ekonomska, privredna i ekološka stvarnost koju u Pljevljima kreira aktuelni kleptokratski podgorički režim umnogome je potpomognuta podaničkom politikom lokalne ekspoziture DPS-a. Interes partije koja tri decenije uništava Crnu Goru je postavljen ispred interesa građana koji su u Pljevljima dovedeni na rub biološkog opstanka.

Situacija u Televiziji Pljevlja djeluje beznadežno. U eri elektronskih medija, nestvarno izgleda činjenica da zaposleni u lokalnoj televiziji moraju štrajkom ostvarivati svoja prava. Djeluje groteskno da televizija koja je u jednom momentu predstavljala klasično  partijsko glasilo trenutne lokalne samouprave, u stanju u kojem se trenutno nalazi predstavlja sliku i priliku aktuelne opštinske  administracije.

Obezglavljeno „Grijanje“, koje funkcioniše bez izvršnog direktora par godina, a sve zbog partijskog prepucavanja koalicionih partnera, dovedeno je na rub propasti. Postavlja se pitanje da li je preduzeće u kojem se zarada isplaćuje po sistemu svaki drugi, treći mjesec u stanju da odgovori svojim zadacima ako znamo da smo duboko zagazili u grejnu sezonu.

DOO „Lokalni putevi“ će jedino uz pomoć  Svevišnjeg ove sezone uspjeti da održava lokalne putne pravce prohodnim, zahvaljujući svojoj poluvjekovnoj mehanizaciji.

Finansijsko stanje u opštini Pljevlja je u najmanju ruku sramno. Ekološka naknada koju bi veliki zagađivači plaćali opštini Pljevlja je glatko odbijena od strane Duška Markovića. Za uzvrat, kao novogodišnji ili postizborni poklon, Pljevljacima se spremaju novi nameti, porezi i dažbine u vidu komunalne naknade.

Opština će po ovom osnovu godišnje prihodovati oko 220 hiljada evra, a naplaćena sredstva će biti utrošena za uređenje i održavanje javnih površina, parkova, opštinskih puteva i sl. Kao da ne živimo u najzagađenijem gradu u Evropi u kojem putna infrastruktura izgleda kao da je preživjela zemljotres, pa još moramo da plaćamo takse za izgradnju putnih pravaca koje većinom vode do vikendica lokalnih funkcionera.

Najgore će proći vlasnici privatnih kuća i poslovnih prostora u strogom centru grada koji će po osnovu ovog poreza morati da plaćaju oko 90 evra godišnje za kuće ili stanove i  117 evra za poslovne prostore. Naravno, kao i uvijek do sada, lokalni prvaci pljevaljske ekspoziture DPS-a će svi do jednog podržati novi udar na unakaženu ekonomsku stvarnost pljevaljskih porodica. Njihova servilnost prema šefovima iz centrale je postala više nego degutantna, a za Pljevljake postaje pogubna.

U suštini,  stanje u Pljevljima je iz mjeseca u mjesec sve gore, dok aktuelna državna vlast u saradnji sa njihovom lokalnom ekspoziturom jedini izvor prihoda vidi u džepu građana. Iako su svoj trenutni, a nadamo se i poslednji mandat na  političkoj sceni Pljevalja, počeli veoma ambiciozno, vidimo da su prvaci lokalne uprave slomili zube na problemima koji muče Pljevlja, ponašajući se kao vojska bez generala, razbijeni u nekoliko interesno suprostavljenih struja.

 Već na sledećim lokalnim izborima stanovnici Pljevalja će imati priliku da ih brutalno kazne za ovaj osioni odnos prema građanima i pošalju u političku istoriju u kojoj im je već odavno mjesto. tribina dom vojske slika

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.