utorak , mart 26 2019
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Bićemo predvodnik promjena i temelj nove lokalne vlasti

Demokrate: Bićemo predvodnik promjena i temelj nove lokalne vlasti

Pljevaljske Demokrate nastavljaju da zaokružuju svoju partijsku infrastrukturu formiranjem još dva mjesna odbora. Ovoga puta su članovi Demokrata sa područja sela Kruševo i dijela gradskog naselja Guke, formirali Mjesni odbor „Kruševo“ i Mjesni odbor „Donje Guke“.

 

Sastancima mjesnih odbora prisustvovao je predsjednik Opštinskog odbora Milojica Tešović, potpredsjednici Nikola Rovčanin i Dušan Janjušević, kao i sekretar Strahinja Potparić. Za predsjednika MO Kruševo izabran je Ljupko Čepić, za potpredsjednike Živko Krvavac i Milan Mrdak, a za sekretara Miljan Cmiljanić. Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji sa akcentom na lokalnu politiku. Konstatovano je da je aktuelna DPS vlast unazadila Opštinu Pljevlja, ponizila selo i poljoprivrednike. Novoizabrani članovi i rukovodstvo mjesnog odbora izrazili su zadovoljstvo brojem članova Demokrata na području sela Kruševo, Šljivansko i Hoćevina, čiji je broj nakon prvog kruga terenske kampanje bio oko 70 i koji svakim danom raste. Analizirajući lokalnu politiku, članovi ovog mjesnog odbora su složni u konstataciji da će Demokrate biti nosilac izvjesnih promjena vlasti u Pljevljima i pokretač razvoja grada.

 

Sastanak članova Demokrata iz dijela naselja Guke, održan je u prepunim prostorijama Opštnskog odbora. Članovi Mjesnog odbora Donje Guke birali su svoje rukovodstvo. Za predsjednika mjesnog odbora izabran je Nikola Jašović diplomirani ekonomista, za potpredsjednika Mileta Tošić, a za sekretara Zoran Dragićević. Rukovodstvo Opštinskog odbora poručilo je da su Demokrate u Pljevljima budućnost, a da je DPS prošlost i da rast Demokratske Crne Gore a pad DPS-a više niko i ništa ne može zaustaviti. Demokrate će od proljeća kao najjača politička snaga biti predvodnik promjena i temelj nove lokalne vlasti. Novi pristup, nove ideje, mladi, sposobni i stručni ljudi čistih ruku predvodiće Pljevlja putem razvoja i prosperiteta – poručeno je sa sastanka mjesnog odbora Donje Guke.

 

U postupku zaokruživanja partijske infrastrukture Pljevaljske Demokrate su najavile formiranje 45 mjesnih odbora.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo lekic

Lekić: reagovanje povodom predloženih kandidata za članove Odbora direktora

Na VIII sjednici SO Pljevlja, koja je održana u petak, 22.marta 2019.godine odbornik Nove srpske …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *