četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / DEMOKRATE: BIĆEMO STUB NOVE VLASTI U PLJEVLJIMA I PREDVODNICI RAZVOJA GRADA

DEMOKRATE: BIĆEMO STUB NOVE VLASTI U PLJEVLJIMA I PREDVODNICI RAZVOJA GRADA

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja održao je 18.09.2017.godine drugu sjednicu u Sali Skupštine opštine Pljevlja. Sa sjednice je upućena snažna podrška predsjedniku Aleksi Bečiću i rukovodstvu Demokrata u odlučnoj i beskompromisnoj borbi protiv Organizovane kriminalne grupe zvane DPS, naročito u svijetlu brutalnih napada i prijetnji koje su sve učestalije kako se približava vidan i jasan kraj režima. Opštinski odbor je izrazio zabrinutost stanjem u opštini Pljevlja, naročito ako se ima u vidu rast broja nezaposlenih, izostanak obećanih mjera u cilju zaštite životne sredine, ali i izuzetno teške situacije u privrednim društvima čiji je osnivač opština. Pljevaljske Demokrate naročito osuđuju nemar nadležnih državnih i lokalnih organa u oblasti zaštite životne sredine. Opštinski odbor je konstatovao ogroman priliv novih članova, što je pokazatelj da Pljevljaci vjeruju politici Demokrata. Na sjednici je istaknut i rad kancelarije Opštinskog odbora koja pored niza svakodnevnih obaveza, predstavlja i svojevrstan servis građanima Pljevalja pružajući im pravnu i administrativnu pomoć.

Zaključeno je da su Pljevaljske Demokrate nosilac promjene vlasti u ovom gradu, što potvrđuje i dalji rast podrške u odnosu na postignutih 38,13% nakon sprovedenog prvog kruga terenske kampanje.

U cilju temeljne pripreme izborne kampanje za lokalne i predsjedničke izbore, formiran je Izborni centar Opštinskog odbora. Za predsjednika Izbornog centra Pljevaljskih Demokrata izabran je Nikola Rovčanin dipl.pravnik koji će do naredne sjednice utvrditi i sastav članova ovog organa koji organizuje i sprovodi izbornu kampanju.

Na sjednici su izabrani potpredsjednici Opštinskog odbora, Nikola Rovčanin dipl.pravnik, Vesna Lončar dipl.pravnik, Bojan Krvavac dipl.politikolog, Radovan Anđelić dipl.istoričar i Dušan Janjušević dipl.ing mašinstva. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Radoš Damjanović dipl.ekonomista, Igor Joksović dipl.ing.elektrotehnike, Vejo Gazdić oficir u penziji, Dražen Ćuzović dipl.ing.građevine, Dragan Paldrmić ekonomista, Branislav Ostojić dipl.ing.elteh., Smail Demirović dipl.ing poljoprivrede, Stevan Grbović dipl.ing.mašinstva, Aleksandar Bajčeta dipl.ing poljoprivrede, Vaso Knežević dipl.ing.pejz.arhitekture, Mr Emir Bidžan dipl.ekonomista, Strahinja Potparić student prava, Mr Igor Bojović dipl.ing.šumarstva, Saša Grujičić preduzetnik, Milovan Starčević viša mašinska, Slavko Tošić dipl.pravnik, Dražen Krsmanović bachelor prim.računarstva, Mensur Mujković auto električar, Mihailo Potpara dipl.ekonomista, Žarko Laković službenik, Ratko Potpara dipl.ekonomista, Dobrislav Bato Bajić ugostitelj, Dragan Aničić fudbalski trener, Dragan Dragaš dipl.pravnik i Mira Ćirović ugostitelj. Iz redova članova Izvršnog odbora za Sekretara Opštinskog odbora izabran je Strahinja Potparić, a za portparola je imenovan mr Emir Bidžan. Opštinski odbor je utvrdio 45 Mjesnih odbora i pokrenuo postupak njihovog konstituisanja, kao i izbora predsjednika i sekretara Mjesnih odbora. Na sjednici je donijeta odluka o pokretanju postupka sprovođenja prve izborne konvencije Mladih Demokrata i Foruma žena Opštinskog odbora Pljevlja, čime će se Pljevaljske Demokrate organizaciono zaokružiti.

Novi članovi Opštinskog odbora su Bogdan Kovačević spec. hotelijerstva i Mišo Pajović službenik.

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin apelovao na sjednici Odbora: Pomoći FK Rudar da izađe iz blokade računa

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Nikola Rovčanin apelovao je na današnjoj sjednici …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.